Krzysztof Charamsa: 'L'Església ha de deixar de controlar els nostres llits'


  • Comparteix:

L'exsacerdot Krzysztof Charamsa, suspès per declarar la seva homosexualitat, es mostra poc esperançat amb el fet que el pontificat de Francesc suposi un avançament per a l'Església. Convidat aquest dilluns al cicle Tertúlia amb Amics dels Amics de Pedra i Sang, ha lamentat que religió i sexualitat continuïn sent dos mons separats i ha defensat una fe basada en la felicitat i el benestar, i allunyada del control i la dominació.

Per l'exmossèn, la sexualitat no pot ser un tabú i és per això que anima les minories a defensar la seva 'sortida de l'armari'. En aquest sentit, ha lamentat que l'Església es mantingui tancada i allunyada d'una societat que ha viscut la seva revolució sexual, però que està controlada per una falsa idea de religió.

Krzysztof Charamsa

El Papa constanment repeteix que l'Església ha de sortir al carrer i escoltar la gent, però ha de començar a interessar-se per la divertitat i deixar de controlar els nostres llits.


En aquest àmbit, Charamsa s'ha mostrat decebut amb la manca d'iniciativa del Papa Francesc, del qual diu que ha generat moltes esperances que de moment no tenen resposta. L'exsacerdot ha defensat la religió com a camí cap a la felicitat i el benestar.

Krzysztof Charamsa

Si la religió no és una escola de felicitat i benestar no val res, és domini, una escola d'integrisme o un projecte polític.


Per això ha criticat la manca de diàleg de les religions amb la modernitat. Tot i així, diu, les minories són profecies per a les religions i per moure el debat sobre la sexualitat.

El cicle Tertúlia amb Amics continua dilluns vinent amb l'actor i director teatral Marc Martínez. Una setmana després, Magda Oranich tancarà el cicle de tertúlies que va encetar l'escriptora d'origen afganès Nadia Ghulam. Totes les sessions són a dos quarts de vuit de la tarda a El Mesón.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.