Neix a Sant Cugat un Grup d'estalvi local per finançar projectes transformadors de la societat


  • Comparteix:

Cal Temerari fa una crida per a una nova iniciativa

Cal Temerari fa una crida per a una nova iniciativa

Cal Temerari acollirà un Grup d'estalvi local, una iniciativa pionera al país on un grup de gent posa en comú petites quantitats de diners que, quan arriben a xifres entre els 2.500 i els 5.000 euros, es destinen a finançar i assessorar projectes de proximitat i amb impacte social. Per participar d'aquest projecte, es pot enviar un correu electrònic a contacte@caltemerari.cat. La presentació del grup tindrà lloc divendres vinent a l'espai del carrer de Sant Esteve a dos quarts de set de la tarda.

A Sant Cugat, el grup estarà conformat per entre cinc i 20 persones que aportaran mínim 10 euros al mes cadascuna. Els integrants triaran col·lectivament, amb un vot per persona independentment de l'aportació feta, els projectes beneficiaris de l'ajuda.

Els membres del grup, que fixarà el tipus d'interès per als estalvis i préstecs, podran recuperar els imports aportats quan hi hagi liquiditat al fons. La iniciativa funcionarà a través d'una assemblea i de comissions, on es detectaran projectes, s'estudiarà com fer difusió i altres qüestions.

Els projectes més susceptibles de rebre la promoció i l'acompanyament del grup seran aquells que promoguin la igualtat de gènere, la sostenibilitat per a la diversitat i que potenciïn el teixit associatiu, la cultura popular i la intervenció i economia socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.