9.734 persones van requerir ajudes dels Serveis Socials l'any passat a Sant Cugat


  • Comparteix:

Mercè Conesa i Susanna Pellicer han presentat la memòria de Serveis Socials / Foto: Premsa Ajuntament

Mercè Conesa i Susanna Pellicer han presentat la memòria de Serveis Socials / Foto: Premsa Ajuntament

Els Serveis Socials de l'Ajuntament van atendre l'any passat 9.734 persones, una xifra que suposa un 10,88% de la població. És un percentatge que es manté estable durant els darrers dos anys. El 2015 es van atendre 10.113 ciutadans i el 2014, 9.065. En matèria d'habitatge, el consistori va destinar més de 528.000 euros en ajudes directes i més de 957.000 en matèria escolar. Són xifres de la memòria de Polítiques Socials del 2016 que han presentat aquest dimarts l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicles de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer.

Un 25%de les persones que van requerir les prestacions de Serveis Socials va rebre ajuda per dificultats en la seva autonomia personal o social, mentre que el 75% restant les va rebre per problemes econòmics i socials. Del total de les ajudes directes que s'han donat en habitatge, 168.000 euros han estat per a aliments, gairebé 287.000 en ajuts vinculats a l'habitatge i els 73.300 restants en ajuts per pagar els subministraments.

Una partida superior ha estat la que s'ha reservat als ajuts escolars. 956 nens i nenes han rebut més de 785.000 euros en beques menjador. A les escoles bressol, 81 infants han rebut unes prestacions que suposen poc més de 171.500 euros. Pellicer ha explicat quin és l'objectiu de l'equip de Serveis Socials.

Susanna Pellicer

Que ningú es quedi enrere. En una ciutat on hi ha progrés econòmic i social i l'atur baixa, encara hi ha persones que necessiten aquesta empenta que es dóna des de diferents àrees de les nostres polítiques socials.


L'alcaldessa ha lamentat que, malgrat la recuperació econòmica, l'atenció dels Serveis Socials es manté en un 10% de la població i ha anunciat mesures per intentar rebaixar aquesta xifra.

Mercè Conesa

Encarreguem un estudi concret qualitatiu de quines estan sent les causes i si se'ns confirma que són les mateixes que apunta l'estudi del Vallès Occidental: la precarietat i el car preu del lloguer.


Conesa ha recordat que el consistori s'ha adherit al compromís anunciat dijous passat al Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental d'establir un salari mínim comarcal de 15.000 euros bruts l'any, en 14 pagues. És un compromís que afectarà les retribucions dels treballadors del consistori i les de les empreses concessionàries.

L'alcaldessa també ha explicat que estan treballant en matèria d'habitatge i que estan pendents de l'índex de referència dels preus del lloguer amb el qual treballa la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.