Activada la campanya de prevenció d'incendis forestals, marcada per les altes temperatures


  • Comparteix:

La campanya s'allargarà fins al 15 de setembre / Foto: Localpres

La campanya s'allargarà fins al 15 de setembre / Foto: Localpres

Sant Cugat ha engegat aquest dijous la campanya de prevenció d'incendis forestals, que s'allargarà fins al 15 de setembre. El consistori, l'ADF, Protecció Civil i els Bombers han remarcat la importància de la col·laboració ciutadana per evitar situacions de risc al bosc. Els cossos responsables també han demanat als santcugatencs que si veuen columnes de fum truquin al 112.

El consistori ha destinat 168.000 euros a la prevenció d'incendis forestals amb tasques com el manteniment de les franges de protecció en camins i carrers i, també, a les urbanitzacions i nuclis urbans més vulnerables. Són unes accions que s'han efectuat a 62 hectàrees. A la presentació de la campanya, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha alertat de la possible necessitat d'allargar el període de prevenció.

Joan Puigdomènech

El període d'alerta s'està desdibuixant i segurament l'haurem d'ampliar. Aquest període està en crisi perquè ens trobem alguns incendis fora d'aquest període d'alerta especial.


Puigdomènech també ha destacat una de les novetats d'enguany, la prova pilot de neteja de franges de protecció d'incendis que s'ha fet amb un ramat d'ovelles i cabres. La pastura es va fer en 31 hectàrees a Torre Negra, Sant Medir i Sol i Aire.

El cap del Parc de Bombers de Rubí i Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha insistit en la necessitat d'estar alerta.

Ramon Viladrich

Hi ha una falsa sensació. Potser veieu els boscos verds però pateixen estrès hídric. Hem d'extremar les precaucions, tornar a ser curosos amb les activitats que es fan al voltant de zones forestals i incidir sobretot en la revetlla.


L'Ajuntament també ha presentat les xifres del balanç d'incendis de l'any passat, quan es van produir 26 focs que van cremar 0,8 hectàrees. És una xifra que segueix la tendència dels darrers anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.