El judici del 'cas Palau', amb l'adjudicació del PAV3 al sumari, vist per sentència


  • Comparteix:

Instal·lacions del PAV3

Instal·lacions del PAV3

El judici pel 'cas Palau de la Música', al sumari del qual apareix l'adjudicació del PAV3, ha quedat vist per a sentència aquest divendres després de tres mesos i mig de sessions. En l'última jornada, ha estat el torn de les defenses dels responsables civils subsidiaris i a títol lucratiu, com les filles i dona de Millet, l'esposa de Montull, les seves empreses i CDC. També ha estat el torn dels encausats per exercir el dret a l'última paraula, que Daniel Osàcar ha aprofitat per defensar la seva honradesa i integritat. L'advocat de CDC ha dit que el partit ha fet 'examen de consciència' i un 'acte de constricció'. L'exdirectora financera de l'entitat, Gemma Montull, ha relatat 'els insults i vexacions' patides des del 2009.

En el seu últim torn de paraula, Osàcar ha retret al fiscal que no li fes més preguntes 'potser perquè no li anava com volia'. Per últim, ha demanat al tribunal que no se'l jutgi 'per narracions brillants però desenfocades i tendencioses, si no per proves fefaents'.

Abans que parlés Osàcar ho ha fet el seu advocat i de CDC, Xavier Melero, que ha defensat la innocència del partit. Així, ha dit que la formació no és responsable de cap quantitat si no es demostra que hi va haver tràfic d'influències. Si n'hi hagués, ha rebaixat els sis milions reclamats per les acusacions a 2,4 corresponents als convenis signats entre la Fundació del Palau i la Fundació CatDem i a factures pagades pel Palau a empreses que havien treballat per a CDC. En tot cas, Melero ha recordat que l'extresorer Carles Torrent, predecessor d'Osàcar, va morir abans que el cas fos investigat i per tant no es poden atribuir al partit o al seu client el que va fer abans de morir.

En sortir de la Ciutat de la Justícia, Gemma Montull ha assegurat que no té 'cap por d'anar a la presó'. L'exdirectora financera del Palau espera que 'es faci justícia' i considera que 'no hi ha prou proves' contra ella i, en cas que el seu pare i exdirector administratiu del Palau, Jordi Montull, acabi sent condemnat, ha afirmat que 'sempre acatarà el que la justícia decideixi'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.