Sant Cugat commemora avui el Dia Internacional de les Persones Refugiades


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha declarat ciutat refugi

Sant Cugat s'ha declarat ciutat refugi

Sant Cugat se suma aquest dimarts a dos quarts de nou del vespre a l'acte simbòlic 'Cadires buides per a les persones refugiades. Campanya veniu ja', organitzada per Oxfam Intermón i la Xarxa Solidària Sant Cugat (XSSC). És una acció que s'està duent a terme a diferents ciutats de l'Estat espanyol i coincideix amb el Dia Internacional de les Persones Refugiades. Una conferència sobre els refugiats jueus, una exposició i teatre a la fresca completaran l'acte.

La plaça d'Octavià serà l'escenari d'aquest acte simbòlic que recordarà les persones refugiades que encara no han pogut arribar a Catalunya amb cadires buides amb diferents noms. L'escenificació anirà presidida per una pancarta amb el nombre de persones per acollir al qual es va comprometre l'Estat espanyol i les que realment han arribat.

El responsable de Comunicació i Mitjans d'Oxfam Intermón, Ton Marimon, ha explicat a Cugat.cat què busca aquesta acció.

Ton Marimon

És un acte per denunciar l'incompliment per part de l'Estat de l'acolliment de refugiats. Hi haurà un marcador i cadires simbòliques per a cadascun dels que no han vingut.


L'Estat espanyol s'ha compromès a acollir més de 17.000 persones refugiades, de les quals només han arribat un 7%, segons Marimon. Tot i així, Marimon ha recordat que municipis com Sant Cugat estan preparats per acollir.

Activitats complementàries
Des de les cinc de la tarda, a la plaça de l'Om es podrà visitar l'exposició 'Refugiats, per què?', amb fotografies de camps de refugiats i un estand informatiu. A les set, es farà la conferència 'El pas per Catalunya dels refugiats jueus fugitius de l'Holocaust', a càrrec de Josep Calvet, en el marc de l'exposició 'Fugint de l'Holocaust'.

A les nou, a la plaça de l'Om, començarà l'espectacle de teatre a la fresca amb 'Del foc de guerra al foc de festa' de les Xandrines i 'Us portem taronges', a càrrec del Grup de Teatre la Global de la Floresta i l'Ateneu Roig de Gràcia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.