La Flama del Canigó arriba avui a Sant Cugat i també a Valldoreix


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la recepció de la Flama del Canigó / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de la recepció de la Flama del Canigó / Foto: Localpres

La Flama del Canigó torna aquest divendres a Sant Cugat amb motiu de la revetlla de Sant Joan i aquest any també arribarà a Valldoreix amb el suport de l'EMD i la col·laboració del Club Esportiu Valldoreix. El foc farà el viatge a Sant Cugat transportat per membres de la Unió Ciclista Sant Cugat (UCSC), que rebran el relleu a Cerdanyola i el portaran a les vuit del vespre a la plaça de la Vila. A dos quarts de nou arribarà a la plaça d'Octavià, on l'actor Jaume Pla llegirà el manifest. Les entitats de cultura popular de la ciutat faran costat a una iniciativa organitzada per Òmnium Cultural que culminarà a les quatre de la matinada amb la música de l'Orquestra Mitjanit i de discjòqueis.

La gran novetat és que el foc arribarà a Valldoreix a dos quarts de nou del vespre, al Club Esportiu del territori, on es llegirà el manifest i els assistents podran degustar coca i vi dolç. El president de l'EMD, Josep Puig, confia que aquesta tradició arreli al territori.

Josep Puig

Aquest any és el primer, però no serà l'últim. A partir d'ara per sempre, si encara estem nosaltres, continuarem col·laborant amb Òmnium.


La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets dels Països Catalans entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, subratlla el context polític que viu el país ara que arriba la flama.

Carmela Fortuny

Arriben l'estiu i la flama en un moment intens per al país. Toca celebrar aquesta festa amb les entitats.


Després de l'encesa de la foguera a la plaça d'Octavià a càrrec dels Diables, a dos quarts de deu tindrà lloc un sopar de carmanyola. Els interessats a assistir-hi poden enviar un correu electrònic a santcugat@omnium.cat. Per a aquells que no portin menjar, els restaurants i bars de la zona vendran àpats per emportar expressament per a l'ocasió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.