Sant Cugat exigeix al govern espanyol l'arribada de persones refugiades


  • Comparteix:

Les cadires buides de l'acte d'aquest dimarts

Les cadires buides de l'acte d'aquest dimarts

Més d'un centenar de cadires buides han escenificat aquest dimarts a la plaça d'Octavià que Sant Cugat encara no ha rebut persones refugiades. Amb aquesta acció i amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades, Oxfam Intermon (OI) i la Xarxa Solidària de Sant Cugat (XSSC) exigeixen a l'Estat espanyol que doni compliment al compromís d'acollir 17.387 persones en aquesta situació abans del 30 de setembre. De moment, només s'ha assolit un 7% d'aquesta xifra.

Oxfam Intermon ha engegat una recollida de signatures perquè s'acceleri l'arribada de persones refugiades i perquè el president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, combati els 'vetos i murs' tant a l'Estat espanyol com a Europa. El coordinador del comitè local de l'ONG, Eduard Unzeta, ha explicat que el fet que no s'hagin assolit els compromisos no és una qüestió tècnica, sinó política, ja que Europa té capacitat per acollir.

Eduard Unzeta

És una situació desastrosa. L'Estat espanyol té capacitat per portar aquestes persones i per portar-ne moltes més. Espanya està situada a la cua d'Europa, en aquest sentit.


L'acció s'ha complementat amb la lectura del manifest, els espectacles de teatre a la fresca 'Del foc de guerra al foc de festa', de les Xandrines, i 'Us portem taronges', del Grup de Teatre la Global de la Floresta i l'Ateneu Roig de Gràcia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.