L'Ajuntament intensifica les mesures contra el mosquit tigre


  • Comparteix:

Imatge del mosquit tigre / Foto: Santcugat.cat

Imatge del mosquit tigre / Foto: Santcugat.cat

L'Ajuntament intensificarà durant l'estiu les mesures per combatre el mosquit tigre amb inspeccions i actuacions en els espais públics considerats de més risc i on es detecti la seva presència. A més, també es reforçarà l'actuació a la riera de Can Cabassa de Mira-sol i es durà a terme un estudi a la Floresta per establir un protocol de control biològic. Aquestes dues mesures s'inclouen en les accions acordades pels veïns en el marc de les partides de lliure disposició d'aquests districtes.

Mesures establertes per l'ordenança municipal per prevenir i controlar la presència del mosquit tigre:

- A l'estiu, inspeccions i actuacions als espais públics considerats de més risc que hi criï l'insecte o en aquells que es registrin més incidències per picades.

- Col·locar trampes en diferents indrets.

- Agents cívics faran visites informatives als habitatges de les zones amb més problemàtica.

- Enviament a les llars del municipi un fulletó informatiu amb les principals mesures i recomanacions per combatre la presència d'aquest mosquit i per actuar en cas de picades.

L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per combatre la presència del mosquit. Segons aquesta ordenança, aprovada el 2016, les infraccions de les mesures per combatre el mosquit tigre es poden sancionar amb entre 200 i 3.000 euros.

A més, a la riera de Can Cabassa s'ha efectuat el desbrossament i neteja de l'entorn, s'ha aplicat un tractament larvicida, s'ha intensificat el control, s'han col·locat casetes per a ratpenats i es farà una campanya porta a porta. Aquestes actuacions tenen un pressupost de 35.000 euros provinents de la partida de lliure disposició del 2016.

En el cas de la Floresta, durant les properes setmanes es farà un estudi de camp per conèixer la situació real del mosquit tigre. Està previst col·locar trampes, fer visites porta a porta i es farà una enquesta. Amb la informació es redactarà un informe que es presentarà el febrer vinent i s'establiran actuacions concretes per al control biològic del mosquit tigre. El pressupost del projecte és de 1.000 euros, també provinents de la partida de lliure disposició.

El mosquit tigre es va detectar per primera vegada a Sant Cugat el 2004.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.