Neix la STCPèdia, una app per aprendre i divertir-se amb la Festa Major


  • Comparteix:

L'aplicació consisteix a reptar els altres usuaris i acumular punts / Foto: Lluís Llebot

L'aplicació consisteix a reptar els altres usuaris i acumular punts / Foto: Lluís Llebot

L'Ajuntament ha presentat la STCPèdia, una aplicació que convida els santcugatencs a demostrar els coneixements que tenen sobre la Festa Major. L'objectiu és aconseguir la màxima puntuació mentre s'aprenen tot tipus de detalls de la festa de Sant Cugat. El guanyador serà proclamat 'crac de la festa' i obtindrà dues entrades per a la propera temporada al Teatre-Auditori. L'app està disponible per a dispositius Android i iOS. Es posarà en marxa aquest dimecres a les set de la tarda coincidint amb el seguici d'inici i s'hi podrà jugar fins dilluns 3 de juliol. L'aplicació ha costat 9.000 euros.

El joc funciona a través de reptes. La clau és llençar i respondre el màxim nombre de reptes per aconseguir el màxim de punts possibles. El jugador pot escollir si desafia algun usuari conegut o si és la mateixa aplicació qui escull el contrincant.

La iniciativa forma part del Pla d'Innovació. La tinenta d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, ha explicat l'objectiu que es marca el consistori amb aquesta eina.

Joana Barbany

Volem visibilitzar el Sant Cugat modern, tecnològicament avançat i col·laboratiu. Volem que tothom conegui la Festa Major i que la identitat santcugatenca vagi en augment, que la gent aprengui a mesura que juga amb l'aplicació.


Les partides serveixen per demostrar i aprendre coneixements. Cada repte dura un minut i consisteix a respondre set preguntes que el sistema planteja als dos jugadors que s'enfronten. Als usuaris més avançats, l'aplicació permet fer reptes dobles i triples per arriscar i guanyar més punts en cas de ser el vencedor de la prova.

La companyia de gamificació Compettia, que al novembre es va traslladar a Sant Cugat, ha estat l'encarregada de crear l'app. El soci i responsable de desenvolupament de producte i projecte de l'empresa, Joaquim Lázaro, ha explicat que el joc només permet fer 50 reptes al dia per no generar desigualtats entre jugadors.

Joaquim Lázaro

Totes les mecàniques de la plataforma estan pensades per tenir un joc just i optimitzar l'aprenentatge. Ningú que dediqui més temps tindrà més possibilitats de guanyar.


La STCPèdia comença amb un joc de la Festa Major, però l'objectiu del consistori és dotar progressivament l'aplicació de més jocs on els ciutadans puguin participar i conèixer la ciutat.

L'app té un repertori de més de 200 preguntes sobre la Festa Major. Durant els dies de festa grossa, l'Ajuntament enviarà reptes automàtics als jugadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.