L'Ajuntament rescindeix el contracte a la llogatera d'un pis de protecció oficial per rellogar-lo a Airbnb


  • Comparteix:

El consistori està estudiant dos casos més / Foto: Google Maps

El consistori està estudiant dos casos més / Foto: Google Maps

L'Ajuntament ha obert un expedient i ha revocat el contracte de lloguer a l'adjudicatària d'un pis de protecció oficial al barri de Volpelleres que el llogava com apartament turístic a través d'Airbnb. En aquesta línia el consistori investiga dos casos més. L'Ajuntament sospita d'un cas on s'estaria arrendant un sofà a través del CoachSurfing i té indicis d'un altre pis, en aquest cas de venda, que s'hauria publicat en una altra plataforma d'economia col·laborativa.

L'Ajuntament ha pogut detectar aquests casos a través dels mecanismes de control i inspecció que fa per garantir de l'ús social dels gairebé 500 pisos de protecció oficial. Ho ha explicat a Cugat.cat la tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

En aquests controls rutinaris fa uns dies vam trobar aquest pis. Hem començat el procediment perquè s'ha fet un mal ús del pis i se n'ha volgut treure profit econòmic. Els pisos de protecció oficial són perquè les persones hi visquin de forma permanent i sigui la seva residència habitual.


La titular d'Habitatge també ha explicat que aquest seguiment ha permès recuperar 31 pisos del parc públic d'habitatges des del 2011. D'aquests, 14 han estat recuperats després d'una sentència judicial a favor de l'Ajuntament per fer-ne un mal ús en incomplir les clàusules del contracte i en 17 casos s'ha exercit la intermediació entre els adjudicataris de la borsa de sol·licitants.

Es tracta d'un programa de seguiment de l'ocupació amb l'objectiu de certificar que els adjudicataris dels pisos, tant de venda com de lloguer, hi visquin de manera permanent i sigui la seva residència habitual. Pellicer recalca les condicions d'ús d'aquest tipus d'habitatge.

Susanna Pellicer

Les clàusules de protecció oficial són molt clares. Diuen que l'habitatge només pot ser utilitzat pel titular del contracte i persones que expressament siguin autoritzades per l'arrendador. No es poden fer excepcions perquè estariem fent un frau.


L'Ajuntament ha enviat una carta als adjudicataris de pisos de protecció oficial per recordar-los les clàusules del contracte.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.