El pare Lluís Victori celebra mig segle de capellà i de feina al Monestir


  • Comparteix:

El pare Lluís Victori / Foto: Institut Químic de Sarrià

El pare Lluís Victori / Foto: Institut Químic de Sarrià

El jesuïta santcugatenc Lluís Victori i Companys, rector de la parròquia de l'església de Nostra Senyora de Montserrat de la Floresta des del 2005, celebrarà 50 anys de feina al Monestir i com a capellà. L'església de Sant Pere d'Octavià acollirà dissabte de la setmana que ve una festa jubilar a les vuit del vespre després d'una missa que oficiarà el mateix Victori. L'endemà, la parròquia de la Floresta també reconeixerà la seva tasca amb una celebració a dos quarts de dotze del migdia.

Nascut a Barcelona el 1935 i nomenat Santcugatenc de l'any el 1998, Victori va ingressar en la Companyia de Jesús el 1955 i es va doctorar en Filosofia per la Universitat de Barcelona (UB) i en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya. El religiós, elegit l'any passat pel papa Francesc com Missioner de la Misericòrdia, és doctor en Química per la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i va impartir classes a l'Institut Químic de Sarrià (IQS), institució de la qual ha estat director.

El 1998 Victori també va veure reconeguda la seva trajectòria amb la Medalla Narcís Monturiol. El guardó va posar en valor la tasca del religiós en l'aplicació de les tècniques electroquímiques de corrent continu i altern al control del comportament de diferents aliatges metàl·lics en medis industrials, i per l'aplicació d'aquestes tècniques a la millora en la seguretat de les centrals nuclears a Catalunya i l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.