José María Blanco: 'El ciberespai s'ha convertit en un camp de batalla, però amb armes diferents'


  • Comparteix:

José María Blanco durant l'entrevista

José María Blanco durant l'entrevista

El director del Centre d'Anàlisi i Prospectiva de la Guàrdia Civil, José María Blanco, creu que el ciberespai s'ha convertit en un camp de batalla que té armes diferents i que no genera 'sang en l'enemic', però que provoca altres conseqüències com, per exemple, l'amenaça del sistema financer dels estats. Aquesta ha estat una de les reflexions que Blanco, que també és conseller i codirector de l'Àrea d'Estudis Estratègics i Intel·ligència del Institut de Ciències Forenses i de la Seguretat de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), ha fet en el cicle d'entrevistes que Cugat.cat ofereix amb motiu del 32è curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau).



Les frases més destacades de l'entrevista:

- 'Els ciberatacs són una constant i ens falta prendre consciència. WannaCry ha estat una alerta per preparar-nos per al futur'.

- 'El ciberespai s'ha convertit en un camp de batalla, però amb armes diferents que no genera sang en l'enemic'.

- 'No hi ha cap organisme global que reguli la ciberseguretat, només alguns documents que regulen alguns aspectes puntuals'.

- 'En general la classe política no està preparada per afrontar els atacs cibernètics a causa de l'estructura del sistema polític, que se centra en objectius a curt termini. En canvi, en termes de ciberseguretat calen polítiques d'Estat'.

- 'Revisar i actualitzar les contrasenyes que tenim, actualitzar els nostres sistemes operatius i controlar la nostra privacitat a la xarxa són alguns dels consells que podem seguir a l'hora de prevenir possibles ciberatacs'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.