La UAB celebra avui mig segle de vida al Monestir de Sant Cugat


  • Comparteix:

El Monestir acull l'acte / Foto: Web de l'Ajuntament

El Monestir acull l'acte / Foto: Web de l'Ajuntament

El Monestir de Sant Cugat serà l'escenari aquest dijous a les sis de la tarda del tret de sortida dels actes commemoratius dels 50 anys de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'acte al Reial Monestir coincideix amb la cerimònia inaugural del curs 2017-2018. L'exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza ha cancel·lat per motius de salut l'assistència. Comediants farà una adaptació especial d''El llibre de les bèsties'. L'acte comptarà amb la presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila; l'alcaldessa, Mercè Conesa i la rectora de la UAB, Margarida Arboix.

La primera inauguració de curs de la UAB, el 1968, va ser al Monestir de Sant Cugat, un indret on l'Autònoma retorna avui per commemorar el mig segle de vida del centre universitari ubicat a Bellaterra. El programa dels 50 anys s'allargarà durant el curs 2017-2018 amb un acte central el 6 de juny, amb motiu de la data exacta de creació de la UAB.

La lliçó inaugural 'La universitat, capdavantera en la invenció del futur', a càrrec de Mayor Zaragoza, s'oferirà en un vídeo enregistrat per a l'ocasió. De la seva banda, Comediants presentarà l'espectacle 'Homo fabularum', un muntatge original de Joan Font amb textos de Joan Barceló. L'acte es retransmetrà per 'streaming' per RTVE.

Coincidint amb la celebració, diversos col·lectius han convocat una concentració a les cinc de la tarda a la plaça de l'Om en suport a les 27 persones encausades per l'ocupació del rectorat de la UAB el 2013.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.