La UIC, entre les entitats signants del Pacte per a la Reforma Horària


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de Catalunya té seu a Sant Cugat / Foto: UIC

La Universitat Internacional de Catalunya té seu a Sant Cugat / Foto: UIC

El govern i 110 entitats, entre elles la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), han signat aquest dilluns el Pacte per a la Reforma Horària, un acord per impulsar d'ara al 2025, mesures que afavoriran la racionalització dels horaris dels ciutadans per instaurar hàbits més saludables i tenir més facilitats per conciliar la vida laboral i familiar, entre d'altres. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat que en el moment actual, cal ser 'sobirans' amb el temps i aprofitar l''oportunitat' per administrar-lo d'una nova manera.

Poder compactar els horaris laborals, fer els àpats en hores més saludables, facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral i disposar de més temps lliure són alguns dels objectius que recull el Pacte per a la Reforma Horària.

El pacte ha trobat l'acord d'institucions, patronals, sindicats i altres entitats, però no ha estat signat pels grups de l'oposició que creuen que els objectius estan 'lluny de les expectatives ciutadanes'. La signatura ha rebut el suport d'entitats de diversos sectors com l'oci, la restauració, els sindicats i patronals. En aquest sentit, l'impulsor de la iniciativa, Fabian Mohedano, ha destacat la importància del pacte i ha confiat que, tan bon punt les mesures establertes puguin tenir pressupost, a partir del l'exercici següent, els ciutadans vagin notant els canvis en els seus horaris.

Al desembre passat, el ple va manifestar el suport a la Iniciativa per la Reforma Horària a través d'una moció institucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.