Comencen les tasques de naturalització dels voltants de Collserola, fruit dels pressupostos participatius


  • Comparteix:

La millora de la franja de transició entre la trama urbana i el Parc Natural de Collserola ha començat aquest juliol. La primera fase d'actuacions s'ha centrat a l'àmbit del naixement del torrent de Llaceres i el Forat d'en Bocàs i ha consistit bàsicament a desbrossar la zona boscosa, on hi ha sobretot vegetació forestal amb molt sotabosc. El projecte preveu continuar les tasques a l'entorn del torrent fins al límit municipal amb Cerdanyola i desbrossar 8,23 hectàrees abans que acabi l'any.

La iniciativa, batejada com a Projecte Vores, és una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius. Promoguda pel Club Muntanyenc i pel biòleg i expert en conservació d'espais naturals Carles Castellet, la proposta ha rebut el suport de 2.500 veïns i una dotació econòmica de 270.000 euros.

El regidor de Medi Ambient i Comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, ha posat en valor que els santcugatencs hagin escollit aquesta idea.

Joan Puigdomènech

Quan es presenta el projecte d'arreglar la vora entre la ciutat i el parc, els ciutadans de Sant Cugat el voten. Això vol dir que els santcugatencs valoren molt la presència del parc a la ciutat.


En la segona fase, s'eliminaran les canyes del torrent de Llaceres, que són d'una espècie invasora, es plantaran arbres de ribera i s'eliminaran alguns corriols poc definits per crear-ne de nous. El pla també vol promoure el cultiu dels camps agrícoles existents per afavorir el mosaic agroforestal característic del paisatge mediterrani.

La cap del servei d'Ús Públic del Parc de Collserola, Isabel Raventós, ha destacat la importància del projecte per al parc natural.

Isabel Raventós

Sempre hem insistit que el gran valor de Collserola és la varietat de paisatges. La importància que pot tenir la recuperació ecològica i paisatgística de la zona de contacte és tan important com el bell mig del parc natural.


Està previst que les actuacions quedin enllestides abans de finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.