Entitats i partits d'esquerres reclamen a l'Ajuntament que negociï amb Salut l'obertura dels CAP a l'agost


  • Comparteix:

Assistents de la protesta

Assistents de la protesta

Més d'una vintena de persones, vinculades a partits i col·lectius d'esquerres, ha reclamat al consistori que doni la cara pels ciutadans i emplaci la Generalitat a reconsiderar la mesura de tancar el CAP Valldoreix i el CAP Can Mates a l'agost. Ho han fet aquest dijous en una concentració davant l'equipament valldoreixenc per recordar els sis anys de l'aplicació de la mesura. L'acció ha exposat que el tancament dels CAP provoca sobrecàrrega assistencial el juliol i el setembre i la interrupció de la relació metge-pacient a l'estiu. Les últimes dades de l'Ajuntament, sense competències en l'àmbit, indiquen que l'activitat en aquests centres l'agost passat va baixar un 34% respecte a la resta de l'any.

Com cada any, les veus contràries al tancament de centres d'atenció primària a l'agost s'ha donat cita davant l'equipament valldoreixenc dies abans que la clausura entri en vigor. Membres de la CUP, PC, Podem, ICV-EUiA, Veïns Progressistes de Valldoreix, la PAICAM i el 15M han reivindicat una sanitat pública de qualitat, al marge de sigles polítiques.

La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha expressat la necessitat de defensar els interessos dels usuaris en clau local. La membre de la CUP Marta Serrés ha posat el punt de mira en el consistori.

Marta Serrés

Sabem que les competències no són del consistori, són del Parlament. Però volem que l'Ajuntament agafi les regnes i defensi la ciutadania. A data d'avui s'hi ha negat.


La reivindicació ha començat a donar forma a la creació d'una plataforma ciutadana, formada per una trentena de persones, algunes d'elles amb vincles amb grups d'esquerres. El moviment, Les malaltes no fem vacances, agafa el nom del manifest llegit a la protesta i que han subscrit la majoria d'entitats participants.

El juliol de 2011, el ple va aprovar una declaració institucional que demanava a MútuaTerrassa i CatSalut reconsiderar el tancament del CAP Valldoreix a l'agost i garantís l'obertura de tots els centres públics sanitaris a l'estiu. Al 2012 va obrir portes el CAP Can Mates, que també entraria en la mesura de tancament.

L'atenció primària, a l'agost
El CAP Sant Cugat centralitzarà tot el servei. El dispensari de les Planes atendrà per primera vegada una tarda a la setmana amb una infermera que assumirà les visites amb cita prèvia i les urgències. El consultori de la Floresta obrirà tots els matins d'agost i, com les Planes, també atendrà visites programades i urgències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.