Concentració de suport contra l'acomiadament d'una treballadora de Condis


  • Comparteix:

Moment de la concentració davant l'establiment

Moment de la concentració davant l'establiment

Una quinzena de persones s'ha concentrat aquest dissabte davant l'establiment Condis de Can Quitèria per protestar contra l'acomiadament d'una treballadora. Segons l'afectada, l'empresa ha rescindit el contracte de manera improcedent, després de plantejar a la UGT la situació de precarietat laboral que, diu, pateix la plantilla. La protesta ha tingut el suport de col·lectius com la CUP, Procés Constituent i Hora Bruixa, entre d'altres.

Segons ha explicat a Cugat.cat la treballadora acomiadada, Ximena Montecinos, inicialment l'empresa va al·legar que no complia amb l'actitud 'Condis Life', és a dir, que no era afable amb els clients. Tot i així, Montecinos assegura que en els sis anys que ha treballat a l'establiment mai no ha rebut cap queixa dels clients o dels responsables del supermercat. Per això, Montecinos creu que el motiu real de l'acomiadament és 'la represàlia' per posar en coneixement d'UGT la situació de precarietat que pateix la plantilla.

Ximena Montecinos

Tot això ve perquè 15 dies abans de l'acomiadament havia anat a la UGT per denunciar el tractament, la precarietat i les hores extres que l'empresa exigia per cobrir baixes per malaltia.


Montecinos ha concretat que finalment l'empresa ha acceptat l'acomiadament improcedent, però que es concentra en solidaritat amb la resta de companys i per evitar nous acomiadaments arbitraris. Cugat.cat s'ha posat en contacte amb la responsable de l'establiment, que ha declinat explicar el posicionament de l'empresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.