Vaga de taxis a l'àrea metropolitana de Barcelona per reclamar a Foment que reguli l'intrusisme


  • Comparteix:

Elite Taxi convoca una jornada d'aturades aquest dijous / Foto: ACN

Elite Taxi convoca una jornada d'aturades aquest dijous / Foto: ACN

L'Associació Professional Elite Taxi ha convocat aquest dijous una jornada d'aturades de 24 hores que afectarà Barcelona i la seva àrea metropolitana amb marxes lentes que pretenen col·lapsar les infraestructures de Foment com l'aeroport del Prat i el port de Barcelona. La principal reclamació és demanar que es compleixi la normativa de donar una llicència de vehicle de transport amb conductor (VTC) per cada 30 de taxi. La protesta, que ha començat a les sis del matí i que durarà fins les sis del matí de divendres, arriba després que una setantena de taxistes del sindicat entressin aquest dimecres per la força i ocupessin el vestíbul del departament de Territori i Sostenibilitat durant més de tres hores.

Els taxistes, que han trencat una porta, han fet aquesta acció de protesta coincidint amb una reunió que un petit grup de col·legues seus estava mantenint amb el director general de Transports, Pere Padrosa.

Padrosa ha interromput momentàniament la reunió per baixar al vestíbul. 'Ells no han volgut atendre a raons' i no han volgut marxar, ha relatat el mateix director general. Tant Padrosa com el conseller de Territori, Josep Rull, s'han mostrat 'indignats' per aquesta protesta, ja que els taxistes han ocupat les dependències del govern just en el moment en què estaven amb altres taxistes intentant solucionar la problemàtica del sector.

En una reunió del 29 de juny, coincidint amb una vaga del sector, la Generalitat i les associacions el taxi ja van acordar mesures per evitar l'intrusisme. Els professionals volen es compleixi la normativa d'atorgar una llicència de vehicle de transport amb conductor (VTC) per cada 30 de taxi. El ministeri de Foment espanyol es va comprometre a ajustar-se a aquesta ràtio però els taxistes denuncien que no s'està complint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.