L'Ajuntament tala, finalment, els arbres del carrer de Sant Eduard per millorar la mobilitat a les voreres


  • Comparteix:

Moment de la tala / Foto: Cedida

Moment de la tala / Foto: Cedida

L'Ajuntament ha talat aquest dimarts al matí, finalment, els cinc arbres que quedaven pendents de retirar a un tram del carrer de Sant Eduard, a l'Eixample Sud, per millorar la mobilitat a les voreres. Una decisió que no ha agradat a alguns veïns del barri que, un cop més, han mostrat la seva disconformitat en el projecte que havien aconseguit aturar la setmana passada, després d'encadenar-se als arbres.

Una de les veïnes, Marta Andreu, ha criticat la manera de fer de l'Ajuntament, al qual acusa de no comunicar la tala correctament i lamenta no haver-se reunit de nou per aclarir el projecte, com els van assegurar tècnics del consistori que farien fa una setmana.

Marta Andreu

Aquest matí d'amagades, contractant una empresa privada, de puntetes com els lladres, han arribat al carrer i han tallat tots els arbres, sense avisar els veïns, sense fer cap comunicació prèvia i sense dir absolutament res.


Inicialment, la voluntat del consistori era talar una quarantena d'arbres del carrer de Sant Eduard per adequar les voreres a la normativa, que marca que han de ser de 90 centímetres per assegurar la correcta mobilitat de persones, cadires de rodes i cotxets infantils, però la pressió veïnal va frenar entre finals de l'any passat i inicis d'aquest l'actuació i es van obrir unes negociacions.

Tot i les diverses reunions que s'han mantingut entre ambdues parts, alguns dels veïns neguen que acceptessin la proposta final de l'Ajuntament que ha passat de tallar una vintena d'arbres, com estava previst, a cinc, segons fonts del consistori.

Marta Andreu, assegura, que l'Ajuntament 'menteix' en els motius que dóna per talar els arbres.

Marta Andreu

Aquesta excusa que posa l'Ajuntament que talla arbres perquè poguem caminar pels carrers és mentida perquè tenim el poble ple de pals de telèfon i de llum que deixen 45 centímetres de pas i que t'obliguen a baixar a la calçada per passar. Hi ha molt i no n'han tret ni un.


84 veïns de la zona han enviat una carta al Síndic de Greuges de Sant Cugat per fer visible la seva negativa a l'acció que ha tirat endavant el consistori. Marta Andreu ha avançat que la seva lluita no acaba aquí i que estudiaran la manera d'organitzar-se més enllà del seu barri per impedir més tales d'arbres a altres punts del municipi.

Els números, segons l'Ajuntament
Carrer de Mariné: Dels 72 arbres inicials s'han tallat 60 i 12 s'han transplantat. La via incorpora 49 arbres nou.

Carrer de Sant Eduard: Dels 50 arbres inicials s'han tallat 18 i es planten 13 de nous. Al final, hi romandran 45 arbres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.