Una dotzena de persones criden al boicot a Condis per l'acomiadament d'una empleada


  • Comparteix:

Imatge de la protesta davant el supermercat

Imatge de la protesta davant el supermercat

Una dotzena de persones s'han concentrat aquest dimecres davant l'establiment Condis de Can Quitèria per fer una crida al boicot d'aquesta cadena de supermercats. Els manifestants demanen unes condicions laborals dignes i alerten que l'empresa col·loca treballadors sense formació en càrrecs que no els pertoquen sense augmentar-los el sou i que no contracta nous empleats quan hi ha baixes. El cas neix arran de l'acomiadament improcedent d'una treballadora del supermercat pel qual ja es van concentrar dissabte passat una quinzena de manifestants.

La treballadora acomiadada, Ximena Montecinos, explica que a ella la van acomiadar fa prop d'un mes, per no estar d'acord amb la política de l'empresa i per voler-ho denunciar a través del sindicat.

Ximena Montecinos

Tot va venir perquè vaig denunciar la problemàtica a UGT. Hi havia baixes laborals considerables que ells no volien cobrir.


Montecinos, a més, afegeix que ja fa temps que a l'empresa pateixen pressions i que no es poden negar a suplir la baixa d'un company encara que no estiguin capacitats per fer-ho o no vulguin fer hores extres. L'empleada diu que el que la va fer decidir a explicar el cas va ser l'accident laboral d'una companya seva a la carnisseria de l'establiment.

Ximena Montecinos

La gent no pot fer polivalència. Si no ho fas et canvien de lloc i et castiguen.


Alguns veïns volen ara augmentar la campanya de boicot i penjaran cartells per les immediacions dels establiments Condis de la ciutat. No descarten tornar a fer una altra acció.

Els treballadors tenen el suport de membres de la CUP, Podem, Arran, Hora Bruixa i la Federación de Asociaciones de Inmigrantes del Vallés (FAIV).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.