Protecció Civil activa l'Alerta del Pla PROCICAT i manté la Prealerta del Pla INFOCAT


  • Comparteix:

Imatge creada per l'onada de calor / Foto: Gencat.cat

Imatge creada per l'onada de calor / Foto: Gencat.cat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest divendres al matí l'Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que l'episodi de temperatures extremes s'allargui fins dissabte en algunes comarques, entre elles el Vallès Occidental. De fet, aquesta setmana ja s'han emès diversos avisos de calor.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, durant aquestes jornades es preveu un fenomen de temperatures màximes extremes generalitzades a tot el territori català, excepte a la Vall d'Aran.

L'Agéncia de Salut Pública de Catalunya comunica que el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut es manté en fase 2 d'alerta.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que s'informi de com fer front a aquesta situació d'onada de calor. Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua.

Davant la situació de temperatures extremes tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,...). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s'hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d'estar a l'ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

Prealerta del Pla INFOCAT
Protecció Civil de la Generalitat manté en Prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per la previsió d'elevat risc d'incendi forestal a 20 comarques catalanes, entre elles el Vallès Occidental.

Davant aquesta situació, de cara al cap de setmana, es demana a la ciutadania anar amb molt de compte i alertar ràpidament al telèfon d'emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum. Protecció Civil recorda també que cal extremar les precaucions en les activitats a l'entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, llençar les deixalles en entorn boscós o a prop, entre d'altres. També es recorda que no s'han d’utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades, i que aquestes han de ser d'obra i amb mataguspires.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.