L'Ajuntament recull un 45% més de voluminosos amb el nou sistema implantat el passat febrer


  • Comparteix:

Voluminosos són mobles vells, matalassos i electrodomèstics, entre d'altres / Foto: Web de l'Ajuntament

Voluminosos són mobles vells, matalassos i electrodomèstics, entre d'altres / Foto: Web de l'Ajuntament

El nou sistema de recollida al carrer dels voluminosos, com mobles vells, matalassos i electrodomèstics, entre d'altres, que es va posar en marxa el passat febrer està donant bons resultats, segons l'Ajuntament. Durant els sis primers mesos de funcionament s'han recollit un total de 743.436 quilos de voluminosos, un 45% més que en el mateix període de l'any passat, quan la xifra va ser de 512.260 quilos. Del total recollit, el 54% correspon al nucli, el 18% a Mira-sol, el 12% a Valldoreix, i el 15% a la Floresta i les Planes.

Abans els voluminosos es passaven a recollir directament als domicilis quan el ciutadà ho sol·licitava a través del telèfon. El nou sistema de recollida fa que el ciutadà pugui deixar els voluminosos al costat del seu contenidor més proper -el dia o dies assignats a cada barri- i s'estalvia fer gestions i haver-se d'esperar perquè li facin la recollida.

La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, s'ha mostrat satisfeta amb els resultats i ha recordat que l'objectiu és 'mantenir la ciutat neta i ben endreçada'. Paraira també ha agraït als ciutadans 'la seva col·laboració per fer un bon ús d'aquest servei i deixar el voluminós al carrer el dia que toca'.

Amb tot, la titular de l'àrea ha destacat que hi ha algunes zones com el barri de Torreblanca, el districte de la Floresta i algunes zones del centre, que encara acumulen voluminosos al carrer en dies que no toquen. Paraira recorda que els voluminosos s'han de deixar a partir de les vuit del vespre al costat dels contenidors. A Valldoreix s'han de deixar a les cantonades.

Cristina Paraira

Encara tenim alguns petits punts on hi ha una acumulació en dies que no toca i, sobretot, recordar que s'han de treure els voluminosos a partir de les vuit del vespre.


Horaris
- Centre ciutat: dijous i diumenge
- Mira-sol: dimarts
- Valldoreix: dilluns
- La Floresta i les Planes: dimecres

Sant Cugat Recupera: nou portal web per donar o intercanviar objectes
Paraira ha explicat que aquesta tardor l'Ajuntament posarà en marxa el nou portal web 'STC Recupera', amb aplicació adaptada també per a mòbil, per facilitar que la ciutadania pugui donar o intercanviar objectes que ja no fan servir. L'objectiu és 'fomentar la reutilització i allargar la vida útil dels objectes'. Aquests intercanvis o donacions s'han de fer sense compensació econòmica.

Paraira també ha avançat que la reforma del Punt Verd del Centre està previst que s'estreni també aquesta tardor, ja que les obres estan encarant ja la seva fase final. Aquesta reforma inclou l'adequació d'un nou espai de segona mà amb els objectes que hi arribin i estiguin en bon estat. Aquests objectes es podran adquirir mitjançant un sistema d'intercanvi que funciona per punts. Quan els ciutadans deixin un objecte obtindran punts que després podran bescanviar per altres objectes. Si no es disposa de punts d'intercanvi, qualsevol ciutadà es pot quedar un objecte pagant un preu simbòlic que es destinarà a un projecte social. Amb el portal web 'STC Recupera' també es poden reservar els objectes de segona mà que hi haurà a la deixalleria municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.