Arrenquen les millores al conjunt monumental del Monestir


  • Comparteix:

Imatge del Monestir / Foto: Ajuntament

Imatge del Monestir / Foto: Ajuntament

Els Monestir serà objecte de diverses actuacions de consolidació que s'allargaran els propers cinc anys. Les primeres accions han començat aquest dilluns amb reforços metàl·lics en les parets que hi ha a la part superior de la façana principal i es restauraran canals d'aigua i baixants de la coberta de l'església i també del Claustre. Paral·lelament, a la Casa Abacial es faran obres de consolidació de la torre, es renovaran els canals i baixants de la coberta d'aquest edifici i se'n restauraran les rajoles que hi ha sota dels balcons.

Aquestes primeres actuacions tenen un cost previst de 145.000 euros, finançats per l'Ajuntament amb una aportació de la Generalitat a través de la Direcció General de Patrimoni. Les obres coincideixen amb la intervenció i restauració del rellotge del campanar del Monestir.

A partir de l'octubre s'abordarà la segona fase de les millores amb el segellat de les fissures que hi ha des de fa molts anys al timpà i a la llinda de damunt la porta d'entrada principal a l'església. També es protegirà amb zinc la petita teulada situada damunt la portalada i es restaurarà el timpà i es repararà la gran porta de fusta d'accés a l'església. Aquestes obres tenen un cost d'uns 60.000 euros, també finançades pel consistori amb l'aportació de la Generalitat.

L?any vinent es restaurarà la muralla, continuant l'actuació que ja s'ha fet enguany al tram est de la muralla, que és el més antic, del segle XIV. Les obres de restauració de la muralla estan finançades per la Diputació de Barcelona. Està previst tenir a finals del 2018 la informació dels sensors que s'han instal·lat en diferents punts del Monestir per monitoritzar-lo i detectar així possibles moviments que puguin provocar esquerdes. Aquests sensors, instal·lats a principis del 2017, permeten detectar el moviment real de l'edifici i planificar correctament les intervencions en l'estructura de manera que es consolidi l'edificació i es resolguin les esquerdes de forma correcta.

El compromís de l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació de Barcelona és mantenir les aportacions econòmiques durant els propers cinc anys amb l'objectiu de dur a terme les millores necessàries a l'església, les muralles, el Claustre i la Casa Abacial, com ha destacat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Les obres del Monestir són de llarga trajectòria, però el camí el tenim encetat. Tenim el paraigua d'un conveni marc per garantir les aportacions.


Tot plegat forma part del projecte de restauració i valorització del conjunt monumental del Monestir, Bé Cultural d'Interès Nacional. La Comissió Gestora del Monestir; formada per la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament, juntament amb la parròquia, el Grup d'Estudis Locals i el grup de recerca CORE Patrimoni de la UAB; farà seguiment de les actuacions.

El Monestir és d'estil romànic i gòtic, amb alguns elements arquitectònics d'èpoques més recents.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.