Un any de l'okupació de La Xesca


  • Comparteix:

Fa un any de l'okupació de La Xesca / Foto: La Xesca

Fa un any de l'okupació de La Xesca / Foto: La Xesca

La Xesca compleix un any d'okupació i es manté com un casal autogestionat per a joves. La intenció dels seus responsables és seguir programant activitats, tot i el procés judicial que, de moment, preveu el seu desallotjament.

El 27 d'agost de l'any passat un grup de joves va okupar els baixos del número 66 de l'avinguda de Cerdanyola. La intenció era crear un espai autogestionat per a joves, que es va inaugurar dies més tard.

La portaveu de La Xesca, Patri Gotarda, ha assegurat que durant aquest temps s'ha aconseguit oferir un espai per al poble i per al barri.

Patri Gotarda

Per primer cop després de molts anys la ciutat ha comptat amb un espai que realment és del poble i és del jovent. També valorem molt bé la relació que hem teixit amb diferents espais i diferents col·lectius que han pogut venir a participar del casal i especialment amb el barri que ha estat també un punt important per a nosaltres.


Així, els responsables de La Xesca es mostren satisfets amb el funcionament, tot i els impediments que, diuen, han patit, com el procediment judicial per al seu desallotjament. Gotarda assegura que mantindran l'activitat aquest curs.

Patri Gotarda

Nosaltres hem continuat fent activitats malgrat tot el procediment judicial i malgrat l'intent de boicot per part de l'Ajuntament. Seguirem el proper curs realitzant diferents acitivtats perquè la gent pugui fer-se seu l'espai i el pugui fer servir per a tot allò que necessiti.


L'immoble està gestionat per la immobiliària de Banc Sabadell, Solvia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.