FGC executa millores a diversos punts de la línia del Vallès


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un tren de FGC

Imatge d'arxiu d'un tren de FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està duent a terme aquest estiu diverses actuacions de millora a la línia del Vallès, que dóna servei a Sant Cugat, així com en altres equipaments. L'empresa de transport invertirà més de 20 milions d'euros en aquests treballs, que inclouen l'adequació de la sortida de feeders a la subestació de Sant Cugat per dividir elèctricament les andanes.

El seguit d'obres preveu actuacions a vies, catenàries, enclavaments, comunicacions, edificis, subestacions, infraestructures i l'estabilització de talussos.

Treballs programats a la línia del Vallès
- Obra de renovació de via a la línia Barcelona-Vallès entre les estacions de Peu del Funicular i Baixador de Vallvidrera.
- Catenària des de Plaça Catalunya fins a Sarrià. Així mateix, s’estan realitzant les obres i instal·lacions per a la substitució a la catenària existent entre les estacions de Sarrià i Reina Elisenda de la línia Barcelona-Vallès.
- Obres de substitució a la catenària de les pèndoles existents de vareta d’acer a les línies Barcelona-Vallés i Llobregat-Anoia.
- Definició i execució de la xarxa de comunicacions per a fibra òptica per als enclavaments de la línia Barcelona-Vallès.
- S’està treballant en l’adequació de les estacions d’El Putxet, Sarrià, Plaça Catalunya i Sant Quirze. En aquesta última, també s’està reformant el pàrquing de l’estació.
- Obres d’adequació de la sortida de feeders a la subestació de Sant Cugat que permetran dividir elèctricament les andanes per aconseguir un millor repartiment dels consums dels trens i evitar desconnexions dels feeders per sobrecàrrega.
- Sortida emergència de Sarrià. Treballs d’obra civil per l’execució de sortida d’evacuació entre les andanes i el carrer Sentmenat.
- Millora d’accés a l’andana de la via 2 de Terrassa Rambla. Millora dels accessos a l’estació de Terrassa Rambla amb l’ampliació de les escales fixes i una nova escala automàtica.
- Obra de tancaments en el Camí de Terrassa a la Floresta.

També està previst ampliar l’andana 1 de Provença per dotar-la d’una major capacitat i pal·liar la concentració d’usuaris, i millorar l’accessibilitat de l’estació amb una nova escala i ascensor.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.