Dos alumnes de centres santcugatencs obtenen el Premi Extraordinari de Batxillerat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Els alumnes Jaime del Pozo de l'institut Arnau Cadell i Josep Borrell del Viaró han obtingut el Premi Extraordinari de Batxillertat que atorga la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat. Aquests guardons són un reconeixement a l'excel·lència dels estudiants que han superat el segon curs de batxillerat amb les millors qualificacions. En total, la Generalitat ha distingit 43 alumnes, que van haver de superar unes proves comunes.

Aquestes proves consten de dos exercicis. El primer són dues redaccions, d'un comentari de text literari i d'un històric. El segon exercici són preguntes relacionades amb la primera llengua estrangera que cursa l'alumne i amb les matèries de modalitat. La puntuació màxima és 40 i per obtenir el Premi Extraordinari de Batxillerat cal aconseguir un mínim de 34 punts.

Els guanyadors queden exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtenen una plaça gratuïta a l'Escola Oficial d'Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, opten al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el ministeri espanyol d'Educació.

Per accedir a les proves de la Generalitat cal tenir una qualificació mitjana de batxillerat de 8,75 o superior. Enguany, s'han presentat 553 alumnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.