Sant Cugat vol ser ciutat pilot en tecnologies de telefonia mòbil 5G el 2018


  • Comparteix:

Ho ha anunciat la tinenta d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, a Cugat.cat / Foto: Arxiu

Ho ha anunciat la tinenta d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, a Cugat.cat / Foto: Arxiu

Sant Cugat es vol convertir l'any que ve en ciutat pilot per acollir les proves en tecnologia de telefonia mòbil 5G. La tinenta d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, ha avançat a Cugat.cat que l'Ajuntament està en converses amb la secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat i l'i2cat per fer de Sant Cugat un espai de proves per poder desenvolupar el 5G, una tecnologia que considera 'el futur de les telecomunicacions'.

Barbany ha destacat que desenvolupar aquesta tecnologia serà un valor afegit per a la ciutat a l'hora d'acollir indústria.

Joana Barbany

Ciutat pilot 5G Sant Cugat 2018 és un dels projectes importants a desenvolupar. No tant des del punt de vista tecnològic sinó per com pot ajudar al desenvolupament de la indústria a la ciutat.


En aquest sentit la titular d'Innovació també ha fet cinc cèntims de l'aplicació d'aquesta tecnologia.

Joana Barbany

El 5G és Internet a alta velocitat al mòbil i permet per exemple la conducció a distància o l'aplicació a la indústria, entre d'altres.


Actualment les empreses de telecomunicació estan desenvolupant els seus prototips de 5G. Està previst que el seu ús comú sigui en 2020.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.