La música pren protagonisme a l'Ateneu un any després del trasllat a la Casa Jaumandreu


  • Comparteix:

L'Ateneu Santcugatenc dóna el tret de sortida aquest setembre als festivals de música 'Vespres al pati' i 'La cambra a l'Ateneu', que oferiran tres concerts gratuïts cadascun fins al desembre. Es tracta d'una iniciativa possible gràcies al canvi d'ubicació de l'entitat, que tot just aquest mes fa un any va instal·lar-se a la Casa Jaumandreu, a l'avinguda de Gràcia. Els responsables de l'Ateneu celebren que el trasllat hagi permès oferir més activitats als socis i iniciatives com la de l'hort gestionat per l'entitat al carrer d'Amposta.

La presidenta de l'Ateneu, Margarida Cleris, ha subratllat que és l'espai que ofereix la Casa Jaumandreu el que permet tirar endavant aquestes propostes.

Margarida Cleris

A l'altre Ateneu havíem fet microespectacles. Aquí hi ha el doble d'aforament i, a més, tenim el pati.


L'Ajuntament va cedir l'espai a l'Ateneu després que el col·lectiu no pogués assumir les condicions de lloguer del local de la plaça de Pep Ventura. Cleris ha posat en valor 'la tranquil·litat' que aporta aquesta cessió.

Margarida Cleris

Ara no patim tant i hem pogut oferir més coses que volíem als socis.


'Vespres al pati' és un cicle que ofereix propostes musicals d'arreu del món i d'autor. El guitarrista Adrià Plana encetarà la proposta el 15 de setembre i el seguiran Mare Nostra el 20 d'octubre i Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach el 10 de novembre. De la seva banda, 'La cambra de l'Ateneu' proposa música de cambra, sempre que sigui possible amb accent santcugatenc i amb una amplificació mínima. Passaran pel cicle el duo XY el 28 de setembre, el quintet A l'Aire el 23 de novembre i Laia Pujolassos duo el 14 de desembre.

L'Ateneu té més de 200 socis i gairebé un miler d'usuaris.

Horts urbans
L'Ateneu gestiona un hort urbà al carrer d'Amposta, en un terreny municipal cedit a través d'un concurs i que conté 23 parcel·les (14 de 48 metres quadrats, set de 38 i dos de gairebé 100). Ara l'entitat ha aconseguit la cessió d'un altre terreny, a tocar del que ja gestiona, i que està previst que quedi habilitat per a la propera primavera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.