El CNLP escalfa motors per engegar els cursos de català a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Els cursos, a la Casa de Cultura

Els cursos, a la Casa de Cultura

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) manté des de la seva seu a la Casa de Cultura l'aposta per oferir a la ciutadania cursos de català adaptats a les seves necessitats, la majoria dels quals arrenquen a l'octubre. Així, els interessats poden cursar nivells Inicial, Bàsic, Elemental, Intermedi, de Suficiència i Superior. A més, també s'ofereixen cursos específics de reforç d'ortografia, de lectura en veu alta i d'escriptura creativa, que enguany estrena nou format. Les inscripcions estaran obertes fins al 31 d'octubre i es poden efectuar a la segona planta de la Casa de Cultura.

L'oferta de cursos del CPNL per adults està distribuïda en diferents franges horàries. Es tracta de formacions pensades perquè es puguin complementar amb la vida laboral. A més, la durada dels cursos també és variada: n'hi ha de 45, 90 i 120 hores, però també de sis i 10 per consolidar aspectes concrets de la llengua.

La responsable del Servei Local de Català, Mar Oñate, ha explicat que la maquinària ja està en marxa per fer realitat el nou curs.

Mar Oñate

Tenim la maquinària engegada. Estem preparant les unitats didàctiques i també gestionant les inscripcions. Ningú no es vol quedar sense plaça.


El curs d'escriptura creativa estrenarà un nou format per ser més atractiu i es vehicularà a través de lectures de textos literaris. Per fer-ne un tast, s'oferirà una sessió de prova gratuïta el 21 de setembre de dos quarts de dotze a dos quarts de dues del migdia.

El cursos segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística i permeten obtenir a l'alumnat certificats amb validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.