Torna la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb activitats per promoure l'ús de la bicicleta


  • Comparteix:

La Rambla del Celler, durant el Dia sense Cotxes de l'any passat

La Rambla del Celler, durant el Dia sense Cotxes de l'any passat

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura tindrà lloc a Sant Cugat entre el 16 i el 22 de setembre, amb una desena d'activitats per fomentar l'ús de transports alternatius al vehicle privat, en especial la bicicleta. Sota el lema 'Mobilitza't per un aire més net', aquesta iniciativa d'abast europeu torna un any més a la ciutat, amb propostes destacades com el Dia sense Cotxes o la Marató de l'ús de la bicicleta.

Durant tots els dies que dura la Setmana de la Mobilitat Sostenible, es durà a terme una Marató de l'ús de la bici en què es convida la ciutadania a enregistrar els quilòmetres fets en bicicleta. Els participants s'hauran de descarregar l'aplicació Strava per poder comptabilitzar la distància recorreguda i entrar en un sorteig de 200 euros en material per a bicicletes.

La plaça de la Vila acollirà el diumenge 17 de setembre al matí un circuit de karts a pedals per als més petits, que també podran gaudir d'una xerrada per aprendre nocions bàsiques de seguretat viària. Des de la mateixa plaça, a dos quarts d'onze del matí, sortirà la bicicletada popular amb un recorregut de nou quilòmetres pels carrers de la ciutat.

El Dia sense Cotxes tindrà lloc el divendres 22 de setembre i comportarà el tall al trànsit de la Rambla del Celler i l'avinguda Cerdanyola. Les activitats familiars seran protagonistes a la tarda amb un taller de manteniment de bicicletes, una bicicleta estàtica que cuina crispetes quan es pedala i també el 'Bicicrea', un espai d'activitats lúdiques i creatives per a totes les edats.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.