La UAB reclama més recursos per assolir una universitat 'innovadora, crítica i autònoma'


  • Comparteix:

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha celebrat aquest dijous mig segle de vida al Claustre del Monestir, bressol de la institució i on va començar a caminar la facultat d'Humanitats. La rectora del centre, Margarita Arboix, ha deixat de manifest l'objectiu d'assolir una universitat 'innovadora, crítica, autònoma i compromesa amb els problemes socials' i ha reclamat més recursos per part de l'administració. La trobada també ha tingut la presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, i de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que han fet una crida a la defensa de 'la democràcia i les llibertats' per part del món universitari.

Arboix ha lamentat que ens darrers anys el govern ha passat de destinar mil milions d'euros al món universitar-hi a finançar-ho amb 735. La rectora ha reclamat que l'administració faci un esforç econòmic major.

Margarita Arboix

Hem perdut entre el 30 i el 40% de finançament públic. Govern i parlamentaris, us demanem que s'inclogui en les vostres agendes la recuperació d'aquest pressupost. Ho necessitem per no morir.


Els representants de les administracions públiques han reconegut la tasca docent i d'investigació de la UAB. A més, han subratllat el paper de la institució a l'hora de defensar els drets fonamentals i la democràcia, en al·lusió a l'oposició de l'Estat espanyol per aturar el referèndum de l'1 d'octubre, anul·lat pel Tribunal Constitucional (TC).

S. Vila / M. Conesa

Rememorem l'ànsia de llibertats i progrés que va moure els vostres fundadors. / Us demano que no cedim ni una mica en la involució d'aquests drets.


La vetllada, amb unes 300 persones, ha anat amenitzada per l'espectacle 'Homo fabularum' de Comediants, una adaptació d''El llibre de les bèsties' de Ramon Llull, i per la música del Cor de la UAB.

Encausats per l'ocupació del rectorat
Més d'una quarantena de persones, convocades per Som 27 i més, s'ha concentrat a les portes del Claustre per demanar a la universitat més implicació amb els encausats per haver-se tancat al rectorat el 2013 per protestar per l'increment de les taxes. De fet, a l'inici de l'acte de celebració, l'organització ha permès al col·lectiu dirigir-se als assistents per manifestar la seva reivindicació. Marta Gené és membre d'aquesta agrupació i una de les encausades.

Marta Gené

Demanem al rectorat que es posicioni a favor de l'absolució de les 27 i més.


La rectora Arboix ha manifestat al seu parlament el suport de la institució als encausats i ha demanat al jutge que desestimi la causa, ja que la mateixa universitat té mecanismes, ha assegurat, per fer front a la situació que es va produir fa ja quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.