La Marató per la Democràcia aplega més de 1.000 santcugatencs a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

Més de 1.000 santcugatencs han acudit a la Marató per la Democràcia, celebrada aquest diumenge a la plaça d'Octavià i convocada per l'ANC, Òmnium i la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular en suport a l'1-O, anul·lat pel Tribunal Constitucional (TC). Amb el 42è Aplec de la Sardana com a teló de fons, la trobada ha esdevingut un mosaic d'estelades i proclames a favor del referèndum. L'acte ha finalitzat amb la ballada d'una sardana de germanor i la lectura d'un manifest.

La secretària de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular, Eva Tataret, ha destacat la importància de reivindicar el referèndum al carrer i el paper de les entitats de cultura popular

Eva Tataret

Les entitats de cultura popular ja hem manifestat el nostre desig d'involucrar-nos amb el moment que viu el país. Per això quan les entitats sobiranistes van cridar a aquesta manifestació nosaltres ens hi vam voler sumar.


De la seva banda, les entitats sobiranistes han agraït el suport de la ciutadania i han qualificat l'acte 'd'explosió d'il·lusió i de llibertat'. Escoltem el coordinador de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, i el president d'Òmnium, Lluís Bonet.

ANC i Òmnium Cultural

Des de l'ANC vam convocar la gent als ajuntaments d'arreu de Catalunya, però tenint aquí l'aplec de sardanes vam decidir unificar els actes amb la Coordinadora d'Entremesos. / És una explosió d'allò que porta dins la gent per expressar-se tal com és amb el màxim respecte a les opinions contràries.


La trobada ha acabat amb la lectura d'un manifest conjunt de les entitats de cultura popular a favor del dret a decidir i la ballada conjunta de la sardana 'La veu de Catalunya'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.