Els piquets informatius de Sant Cugat porten la vaga general a l'AP7, l'eix de vianants i l'Eroski


  • Comparteix:

Els piquets informatius, a l'Eroski / Foto: Cedida

Els piquets informatius, a l'Eroski / Foto: Cedida

Més d'un centenar de ciutadans, constituïts en el grup autoorganitzat Comitè de Vaga Sant Cugat, han portat la parada convocada per sindicats minoritaris fins al dia 13 a diferents punts del municipi. Marxes lentes a l'AP7 i la B30, una cercavila i piquets informatius als comerços han estat les accions del matí. Després de bloquejar l'entrada del Mercadona del carrer de Valldoreix, els piquets han aconseguit que el Sant Cugat Centre Comercial (SCCC) i el Caprabo de la Rambla del Celler tanquin portes.

'Per la democràcia, uneix-te a la vaga general' i 'Stop repressió, vaga general' són algunes de les proclames que els membres del Comitè de Vaga de Sant Cugat han llençat pels carrers del centre des de primera hora del matí. Més de 100 persones, majoritàriament joves, s'han repartit en quatre grups per protestar per a l'AP7 I B30, l'Eix de vianants i davant grans superfícies comercials.

Una de les primeres accions ha estat intentar impedir l'obertura dels dos establiments de Mercadona a la Rambla del Celler i al carrer de Valldoreix. L'acció ha consistit en instar els treballadors a sumar-se a la vaga general i a impedir les obertures dels establiments. Els treballadors de Mercadona han decidit mantenir l'activitat. Segons ha sabut Cugat.cat, la intenció de la cadena Mercadona és aturar l'activitat durant dues hores a tot Catalunya. Les accions al Sant Cugat Centre Comercial i al Caprabo de la Rambla del Celler han aconseguit la baixada de la persiana per la pressió dels piquets.

L'acció més matinera del comitè ha estat participar a la marxa lenta de l'AP7 i la B30, que ha tingut retencions intermitents a l'alçada de la UAB, en l'encreuament amb la C58.

La matinal de protesta ha continuat al migdia amb una cercavila des de la plaça d'Octavià fins la plaça de la Vila. Les activitats han continuat a la tarda amb activitats a la plaça de l'Ajuntament, una nova concentració i el desplaçament a la manifestació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.