4.000 persones fan història a Sant Cugat amb una concentració multitudinària a favor de la democràcia


  • Comparteix:

4.000 persones, segons la Policia Local, han desbordat la plaça de la Vila i els carrers adjacents per assistir a la doble concentració que han convocat la Taula per la Democràcia i el Comitè de Vaga de Sant Cugat en aquest 3-O. Els santcugatencs, en una trobada mai vista, han fet pinya davant el consistori ja sigui sumant-se a l'aturada cívica de la Taula o a la vaga general de sindicats minoritaris.

Les accions de protesta dels piquets informatius al matí han aconseguit bloquejar l'accés del Mercadona del carrer de Valldoreix i tancar grans superfícies com el Caprabo de la Rambla del Celler i el Sant Cugat Centre Comercial. La membre del comitè Alba Gordó ha valorat les accions, entre elles una cercavila i la marxa lenta a l'AP7 i la B30, amb més d'un centenar de persones.

Alba Gordó

Hem provocat retencions de forma legal a l'AP7.


Al migdia ha tingut lloc la trobada en nom de la democràcia més concorreguda de la història de Sant Cugat. La multitud, concentrada a la plaça de l'ajuntament, ha arribat fins als carrers adjacents desbordant totes les previsions d'assistència.

El president d'Òmnium, Lluís Bonet, i el coordinador de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, han cridat al coratge dels santcugatencs i a no cedir a les provocacions.

Ll. Bonet/ J. L. Lliberia

Mantinguem el coratge i la dignitat. Estem farts de menyspreu i mentides / Avui aturem el país però tinguem present l'estratègia que estan seguint. Continuen provocant-nos perquè ens hi tornem


En nom de la corporació municipal, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït a la ciutadania la implicació dels últims dies i al president espanyol, Mariano Rajoy, li ha demanat la dimissió.

Mercè Conesa

És espectacular. Tinc un agraïment inmens a la ciutat per la defensa que heu fet aquests dies / Fa molt temps que Madrid no escolta. Que Rajoy expliqui la veritat i si no, que marxi.


Conesa ha estat acompanyada del president de l'EMD, Josep Puig; de representants dels partits de la Mesa del Sí; del portaveu municipal d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, i el regidor no adscrit, Dimitri Defranc. A la trobada també s'han sumat membres de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i dels Bombers. Entitats del teixit associatiu social, cultural i esportiu no s'han perdut la concentració de la plaça de la Vila. Toni Ramon és el responsable de Relacions Institucionals de l'Ateneu i Llorenç Santasusagna és el president del SantCu.

Entitats

Estem veient coses que et fan bullir la sang / La junta de l'Ateneu va decidir fer costat a l'aturada / Ens hem sumat a tots els actes i aquí estem, representant al nostre país


El seguiment de l'aturada per part de les botigues de Sant Cugat Comerç (StC) ha estat pràcticament del 100%, igual que en el cas de Sant Cugat Empresarial (SCE). Els presidents de les entitats, Aïda Fernàndez i Joan Franquesa, han subratllat la bona resposta.

A. Fernández/ J. Franquesa

Per nosaltres ha estat un esforç econòmic molt gran perquè vivim al dia. Però la causa ho mereixia. / La resposta a l'aturada ha estat molt positiva per part de grans corporacions i de les pimes.


La Cecot, amb representació local, ha comunicat que l'aturada cívica ha estat seguida per un 90% de les empreses. PIMEC ha situat l'adhesió en un 54% de les pimes del territori.

Cugat.cat, que amb els seus treballadors i la direcció també s'han sumat a l'aturada, ha recollit les impressions d'alguns ciutadans en la trobada multitudinària de la plaça de la Vila.

Assistents

He vingut pels meus avis i pels que vindran en el futur/ Em sento molt catalana i això és una barbàrie


Els actes de La Mesa del Sí han continuat amb la concentració comarcal davant l'ajuntament de Sabadell, i també a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.