El trasllat a Alacant de la seu social de Banc Sabadell no tindrà conseqüències per a la plantilla


  • Comparteix:

A Sant Cugat hi ha quatre oficines de Banc Sabadell

A Sant Cugat hi ha quatre oficines de Banc Sabadell

El trasllat de la seu social de Banc Sabadell, de la cocapital vallesana a Alacant, no tindrà conseqüències per a la plantilla del banc, ha comunicat la companyia als empleats segons fonts sindicals. La seu operativa de Sant Cugat funcionarà al 100% i la seguretat als clients i accionistes està assegurada amb el moviment fet pel banc, el quart de l'Estat espanyol. El banc té quatre sucursals bancàries al municipi

Banc Sabadell ha comunicat aquest dijous a la tarda als treballadors que s'ha pres la decisió per la reacció de la clientela de fora de Catalunya, entre d'altres elements. L'entitat té un 80% del seu negoci fora del país.

Les mateixes fonts han indicat que no se'ls ha comunicat si el canvi serà temporal o definitiu. En tot cas, des del punt de vista laboral sí se'ls ha informat que la decisió no tindrà cap conseqüència pel que fa a la plantilla, més enllà del fet que alguns quadres de comandaments hauran d'assistir a reunions a Alacant.

La direcció ha explicat als sindicats amb més representativitat entre la plantilla que la decisió de canviar la seu social es fa per donar seguretat als clients i als accionistes en el context de l'enfrontament entre Catalunya i l'Estat espanyol a l'entorn de la independència.

Les raons del canvi
Un dels motius apuntats pel Sabadell és la necessitat d'assegurar la liquiditat del banc, emparada pel Banc Central Europeu (BCE), davant la possibilitat que Catalunya faci una declaració d'independència dilluns vinent i es vegi afectada la relació amb la Unió Europea (UE).

Aquesta setmana, després de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, el Sabadell i CaixaBank han liderat les pèrdues a l'Íbex 35, i en el cas de l'entitat presidida per Josep Oliu, les accions havien registrat unes pèrdues de gairebé el 10%. Però des que s'ha anunciat la possibilitat de canviar la seu aquest matí, la cotització ha repuntat fins a situar-se en número verds.

Banc Sabadell preveia altres opcions per a la nova seu social com ara Madrid o Oviedo, però finalment s'ha decidit per Alacant, on s'ubicava la seu de l'antiga CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo), adquirida per l'entitat catalana a finals del 2011 per la quantitat simbòlica d'un euro.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.