Activistes convidats per Ciutats Defensores dels Drets Humans, sorpresos per l'1-O


  • Comparteix:

La 5a edició del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans ha acostat la lluita de vuit activistes contra les injustícies a diversos països del món. La delegació internacional ha visitat 15 municipis, entre ells Sant Cugat, per donar a conèixer la seva tasca. L'estada a Catalunya ha coincidit amb l'1-O i les mobilitzacions ciutadanes contra les càrregues policials, uns fets que han marcat la visita i que han aprofitat per advertir que no es pot abaixar la guàrdia en la defensa dels drets democràtics.

Així han valorat alguns dels defensors el que han viscut aquests dies a Catalunya. Són l'advocada i activista contra l'exclusió social i contra la violència als barris més marginals del Brasil, Valdenia Paulino, i el coordinador dels Querellants de Catalunya i les Balears de la Querella argentina pels crims del franquisme, Felipe Moreno.

Defensors

Mentre parlava de la situació del Brasil he pogut veure que aquí hi ha molts drets socials garantits, tot i que els drets de llibertat d'expressió i polítics no va tan bé i em preocupa. / Hi ha una situació tensa que pot arribar a la violació d'alguns drets i això ens preocupa.


Després de dues setmanes a Catalunya i visitar diferents centres educatius i institucions, la 5a edició del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans ha tancat aquest divendres amb un acte al Celler Modernista. La tinent d'alcalde i regidora de Cooperació, Susanna Pellicer, ha posat en valor la iniciativa.

Susanna Pellicer

Crec que en temes de drets humans no és el mateix que t'ho expliqui que t'ho cantin, t'ho plorin t'ho expliquin d'aquesta manera.


Els objectius de la iniciativa són conèixer la tasca de diferents defensors de drets humans, ajudant d'aquesta manera a la seva protecció, visibilitzar la feina dels municipis participants, ajudar a l'intercanvi d'experiències entre defensors de diferents llocs del món - identificant les similituds i diferències en la seva feina-, i donar a conèixer les arrels, la situació i els efectes dels conflictes que es viuen en els llocs de procedència dels defensors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.