Comín veu 'possibilitats' de tancar un acord per a la compra de l'HGC


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del conseller Toni Comín / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del conseller Toni Comín / Foto: ACN

El conseller de Salut, Toni Comín, veu 'possibilitats' de tancar un acord amb QuirónSalud per a la compra de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HGC). Després de dos intents de compra, en època del tripartit, Comín considera que a l'empresa li pot interessar tancar l'operació en el context actual, ja que no compleix l'estàndard de les mútues privades, segons el seu diagnòstic.

En una entrevista a l'ACN, el titular de Salut ha explicat que les converses continuen, però no posa cap data per arribar a l'acord esperat. Comín ha assegurat que és conscient que per tancar l'operació cal posar-se d'acord també amb el preu, 'raonable' per a les dues parts.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que aquest hospital permetria evitar la inversió milionària de construir l'hospital de Cerdanyola del Vallès i l'hospital de Rubí, perquè, segons Comín, 'la sort' ha volgut que la mida de l'HGC equivalgui a la capacitat sumada de Rubí i Cerdanyola, segons la planificació del 2008-2009.

Comín també ha fet un bon balanç de la desprivatització duta a terme a la Clínica del Vallès, després d'un any, ja que considera que amb els mateixos diners s'és més eficient, alhora que els treballadors han millorat la seva situació laboral. Durant aquest mandat, el departament Salut també ha tirat endavant la desprivatització parcial de l'HGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.