Tres escoles de Sant Cugat participen en un estudi sobre l'efecte de la contaminació sobre els infants


  • Comparteix:

L'estudi remarca la importància dels camins segurs per als alumnes / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'estudi remarca la importància dels camins segurs per als alumnes / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Les escoles Pi d'en Xandri, Joan Maragall i Ferran i Clua formen part d'un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona que estableix que la contaminació en el trajecte a l'escola dels nens afecta el seu desenvolupament cognitiu, especialment la memòria. Un centenar dels 1.200 nens participants provenien d'escoles santcugatenques en un estudi que forma part del projecte Breathe, que vol investigar les conseqüències de la contaminació als centres educatius.

Una de les autores de l'estudi, Mar Álvarez, ha explicat que els trajectes a l'escola són especialment importants per als infants, ja que es calcula que, tot i que suposen un 6% del dia a dia d'un alumne, és quan reben un 20% de la contaminació total. La investigadora de l'IS Global ha explicat les conclusions de l'estudi a Cugat.cat.

Mar Álvarez

El què hem trobat en aquest estudi és que l'exposició a la contaminació dels nens que van caminant a l'escola té un efecte en el desenvolupament cognitiu dels nens, concretament en la memòria.


Álvarez també ha assenyalat que les grans concentracions de contaminació en períodes curts de temps generen impactes en la salut 'desproporcionadament alts'. Tot i això, ha destacat que anar a l'escola a peu té més beneficis que contraindicacions i ha assenyalat que cal promocionar camins escolars lliures de contaminació i evitar les concentracions de vehicles a les portes dels centres educatius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.