Activat fins diumenge el dispositiu de trànsit per la festivitat del Pilar


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració i suport dels Mossos d'Esquadra, ha activat el dispositiu especial de trànsit a partir d'aquest dimecres a les tres de la tarda i fins a les dotze de la nit del diumenge, amb motiu de la festivitat del Pilar d'aquest dijous 12 d'octubre. Les mesures especials de cara al pont de quatre dies afecten vies que passen per Sant Cugat com l'AP7 i la C16 i l'objectiu és minimitzar les possibles complicacions viàries en una operació sortida en què es preveu la mobilització d'uns 493.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona

Les principals aglomeracions de sortida estan previstes entre aquest dimecres a la tarda i fins dijous a les tres de la tarda, tot i que es preveu també una mobilitat notablement inferior al llarg de divendres a la tarda i dissabte al matí. Les previsions del SCT també indiquen un intens retorn de vehicles durant el diumenge, sobretot des de les dotze del migdia fins la mitjanit. S'estima que uns 262.000 vehicles retornin a l'àrea metropolitana aquell dia.

Aquesta festivitat del Pilar suposa una operació especial de transició definitiva entre les retencions habituals de l'estiu, que es concentren cap a zones costaneres, i les pròpies de l'hivern, cap a destinacions de muntanya, on es preveu que hi hagi una major afluència. Es calcula que la C-16, amb pas per Sant Cugat, la C-17 i la C-14, juntament amb la N-145 d'accés a Andorra, seran les vies amb més volum de trànsit. També es podrien registrar aturades a l'AP-7 nord, especialment entre la Roca i Sant Celoni, després de passar per Sant Cugat.

Dispositiu dels Mossos d'Esquadra
Durant aquests dies, 1.989 agents de Trànsit dels Mossos s'encarregaran de la vigilància i regulació de la circulació a la xarxa viària interurbana catalana.

Els agents intensificaran la seva presència tant en vies de màxima mobilitat com en vies secundàries. Es preveu que els Mossos d'Esquadra realitzin un total de 1.054 controls preventius, dels quals seran 418 controls d'alcoholèmia i drogues, 285 controls de casc i cinturó, 150 controls de transport i 201 controls de velocitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.