Els Castellers de Londres reben els Gausacs en un cap de setmana d'actuacions i germanor


  • Comparteix:

El cartell promocional de la campanya de micromecenatge / Foto: Castellers de Sant Cugat

El cartell promocional de la campanya de micromecenatge / Foto: Castellers de Sant Cugat

Els Castellers de Sant Cugat marxen aquest divendres cap a Londres per passar un cap de setmana amb una de les seves colles filloles, els castellers de la ciutat londinenca. La comitiva dels camises verdes marxarà en diferents vols durant el matí i es reunirà a la tarda amb els Castellers de Londres per fer un assaig conjunt per preparar l'actuació de dissabte al migdia al parc de Lordship de la capital britànica. A les cinc de la tarda, les dues colles faran pilars a la Torre de Londres.

Inicialment l'actuació s'havia de celebrar al mercat de Spitalfields però l'Ajuntament de Londres ha retirat el permís als castellers per la preocupació dels responsables del mercat d''una possible politització de l'acte' per la crisi institucional entre Catalunya i l'Estat espanyol, segons comunica la colla de la capital britànica al seu mur de Facebook.

De fet, la setmana passada diversos usuaris de les xarxes socials feien una crida a 'caçar independentistes al barri de Camden', un fet que ha quedat recollit a la premsa britànica. La policia metropolitana de Londres també va rebre denúncies per aquests comentaris a les xarxes.

Polèmica al marge, la presidenta dels Gausacs, Gemma Aristoy, ha remarcat l'esperit de germanor que marcarà la trobada.

Gemma Aristoy

Anem cap allà per compartir. Si tenim més possibilitat de diàleg sempre possibilita més el creixement.


Aristoy també s'ha referit al fet que els Castellers de Londres tenen més difícil incorporar membres que una colla a Catalunya.

Gemma Aristoy

Incorporar una activitat catalana a la societat londinenca no és fàcil. Podem aprendre bastant sobre integració i com generar sentiments de pertinença en un grup.


La jornada de dissabte acabarà amb un sopar de germanor entre les dues colles. Els camises verdes tornaran diumenge cap a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.