Detecten a Sant Cugat una espècie de mosquit asiàtic que provoca fortes picades


  • Comparteix:

Les autoritats sanitàries estan alerta, tot i que encara no es coneix l'origen de l'insecte

Les autoritats sanitàries estan alerta, tot i que encara no es coneix l'origen de l'insecte

L'Ajuntament ha estat alertat de la presència d'una nova espècie de mosquit a la nostra ciutat. Es tracta d'un insecte d'origen asiàtic, que provoca picades molt molestes però, segons els especialistes, no suposa cap risc per a la salut. Aquest mosquit se suma a la 'mosca negra', una espècie autòctona que prové del delta del Llobregat i que, en els últims mesos, ha incrementat notablement el nombre de picades a la nostra ciutat.

El ministeri de Sanitat, el departament de Salut de la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament han estat alertats per especialistes del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat sobre la presència a Sant Cugat d'exemplars de l'espècie 'Aedes Albopictus'. Es tracta d'un insecte d'origen asiàtic present a d'altres zones del sud d'Europa, però que no havia estat detectat anteriorment a Catalunya.

Tot i que la picada d'aquest mosquit és molt molesta, segons els especialistes no comporta cap risc per a la salut. Així ho acredita el fet que, en els indrets d'Europa on s'ha detectat no s'ha produït cap malaltia relacionada amb la seva picada.

De moment, es desconeix com pot haver arribat aquest mosquit fins a la nostra ciutat i tampoc se sap si és present a altres zones del nostre entorn. Ho explica el regidor de Sanitat, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Sabem que prové d'Àsia, però no sabem com ha arribat a Sant Cugat. Encara no tenim informació sobre el seu abast.


Els especialistes del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat han identificat aquest mosquit un cop iniciades les investigacions, aquest estiu, per localitzar el focus de la 'mosca negra', una altra espècie d'insecte que en els últims mesos ha incrementat notablement el nombre de picades a la nostra ciutat. Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Aquest estiu hi ha hagut un augment de picades, suposadament per la mosca negra. Però aquest insecte és nou, no és autòcton, i mai s'havia trobat aquí.


Les autoritats sanitàries estan fent un seguiment exhaustiu i estan analitzant el cas. S'ha creat una comissió de treball integrada per responsables de la Generalitat, la Diputació, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i l'Ajuntament. El Servei de Control de Mosquits és qui s'encarrega d'efectuar les anàlisis científiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.