Els Gausacs porten el seu primer castell de 8 fora de Catalunya a l'actuació a Londres


  • Comparteix:

Dos moments de l'actuació dels Gausacs amb els castellers de Londres / Foto: Gausacs

Dos moments de l'actuació dels Gausacs amb els castellers de Londres / Foto: Gausacs

Els Castellers de Sant Cugat fan un balanç positiu de la seva estada a Londres i de l'actuació conjunta d'aquest dissabte amb la colla de la capital britànica, de la qual són padrins. Els Gausacs han mobilitzat aquest cap de setmana unes 180 persones per descarregar un 4 de 8, el seu primer castell de 8 fora de Catalunya. De la seva banda, la colla londinenca, amb una cinquantena de participants, ha completat un 4 de 6 amb agulla.

La presidenta dels Gausacs, Gemma Aristoy, destaca el caràcter pedagògic de la visita i valora l'actuació de dissabte per a les dues colles.

Gemma Aristoy

Ens van demanar consells per fer castells, estaven molt oberts a rebre crítiques i opcions diferents. L'actuació també va anar molt bé, per ells va ser un dia important perquè van poder fer un 4 de 6 amb agulla i nosaltres vam poder fer el nostre primer castell de 8 fora de Catalunya.


Aristoy també ha lamentat el canvi d'ubicació de l'actuació, que inicialment havia de tenir lloc al mercat de Spitalfields, un lloc molt més cèntric. L'ajuntament els va retirar el permís per una 'possible politització de l'acte' per la crisi institucional entre Catalunya i l'Estat espanyol. Malgrat el trasllat de l'actuació, que finalment ha tingut lloc al parc de Lordship, la presidenta dels Gausacs valora l'acollida i la rebuda per part dels ciutadans londinencs.

Gemma Aristoy

El primer lloc era molt cèntric i on vam fer l'actuació finalment era un parc als afores. Tot i això es van anar arreplegant persones que passejaven i sentien les gralles i els timbals. És una llàstima no haver actuat al centre perquè hi hagués hagut molt més trànsit de gent, però estem molt contents de poder-la haver fet.


Els camises verdes no tenen previst, per ara, tornar-se a trobar properament amb els Castellers de Londres.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.