La novena escola no pot començar les classes aquest dimecres degut a un retard en les obres


  • Comparteix:

La previsió és que les classes comencin dilluns vinent

La previsió és que les classes comencin dilluns vinent

La novena escola de primària, situada al Turó de Can Matas, no podrà començar el curs aquest dimecres, com la resta de centres, degut a un retard en les obres de construcció. Així ho han decidit, de comú acord, la Generalitat, l'Ajuntament i el propi centre, que consideren que les instal·lacions no reuneixen les condicions de seguretat necessàries. Les classes començaran, previsiblement, el proper dilluns.

24 hores abans de l'inici del curs escolar, la novena escola del Turó de Can Matas presentava una sèrie de deficiències en els acabats que han portat al departament d'Educació del govern català a ajornar el començament del curs fins dilluns. Aquesta decisió, que ha estat ben rebuda per l'Ajuntament i la direcció del centre, fa que la cinquantena de nens i nenes que estan inscrits en aquesta escola perdin els tres primers dies del curs.

La directora del centre, Montse Montesinos, explica les deficiències que encara presenta l'escola.

Montse Montesinos

Les obres encara no s'han acabat. Queden coses importants per pulir. No ha arribat el permís d'Indústria per la llum, no s'ha fet la càrrega d'aigua i els lavabos no estan col·locats.


Segons la direcció, el retard en l'inici del curs és conseqüència de l'incompliment dels terminis i de la manca de previsió per part de l'empresa concessionària, que havia d'haver començat a instal·lar l'estructura prefabricada de l'edifici el passat 3 d'agost, però no ho va fer fins dues setmanes més tard. Aquesta és, també, l'opinió dels membres de l'AMPA.

Representant de l'AMPA

Si es volia començar el curs amb normalitat, l'escola s'hauria d'haver enllestit el 31 de juliol, perquè així l'1 de setembre es podria haver començat a fer el trasllat.


De la seva banda, la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha volgut recordar que la responsabilitat del retard és, en darrer terme, de la Generalitat, que és qui té les competències en matèria d'ensenyament. Solé s'ha mostrat confiada que el proper dilluns, les classes podran començar amb normalitat.

Àngels Solé

Les competències són del departament d'Ensenyament. Ells han encarregat l'obra i són els que poden decidir quan comença el curs. Confiem que serà dilluns.


L'associació de mares i pares del centre ha convocat una reunió informativa aquest dijous, a les 7 de la tarda, a la Casa de Cultura, per donar més detalls sobre aquesta qüestió. La novena escola obrirà les portes, previsiblement, el proper dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.