Tres santcugatencs superen la formació bàsica per ser voluntaris de Protecció Civil


  • Comparteix:

Membres de Protecció Civil de Sant Cugat, durant una acció

Membres de Protecció Civil de Sant Cugat, durant una acció

Protecció Civil Sant Cugat té tres voluntaris oficials més, dels 14 que ja tenia, que han aprovat el curs de formació bàsica impartida per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). El cap de setmana passat els hi van entregar els diplomes que certifiquen que han superat l'examen que van fer al juny.

Els cursos tenen l'objectiu d'ensenyar la implantació dels plans d'emergència. A Sant Cugat els plans més importants són els d'incendis i els de pluges torrencials. Actualment tenen cinc membres que esperen aprovar l'examen en la convocatòria del juny que ve.

El curs de formació ha tingut una durada de 70 hores, 50 virtuals i 20 presencials, on s'han impartit els plans d'actuació, suport a l'atenció sanitària immediata i els factors de la personalitat per al voluntariat. La presidenta i cap de secció de Protecció Civil a Sant Cugat, Marta Tachinero, ha explicat que en els cursos s'explica com han d'actuar en cada situació per mirar d'ajudar els ciutadans.

Marta Tachinero

En expliquen les intervencions que podem fer, la prevenció i la planificació en cas d'emergència.


Enguany l'ISPC ha entregat 269 diplomes més a voluntaris i tècnics que han superat la formació que formen part de la setena i vuitena promoció. Protecció Civil pretén ser la quarta branca que ajudi als Bombers, a la Policia Local i la Creu Roja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.