Un lleuger increment en la venda de cava per la DI alegra el 'descens' de l'activitat comercial


  • Comparteix:

Imatge de l'eix comercial de la ciutat durant la Botiga al Carrer d'enguany

Imatge de l'eix comercial de la ciutat durant la Botiga al Carrer d'enguany

Alguns establiments de Sant Cugat han notat un repunt de les vendes de vi i cava aquest divendres respecte a les setmanes anteriors coincidint amb la proclamació de la República catalana. Aquest augment arriba després d'un octubre en què, segons Sant Cugat Comerç, hi ha hagut un 'descens del consum' a la ciutat, especialment en els productes que no són de primera necessitat, que atribueixen en part a la 'incertesa política'.

Els comerciants consultats han explicat que divendres van registrar un augment de vendes, especialment de vins i caves catalans, tot i que aquest increment ha estat més una anècdota que no pas una situació generalitzada a tot el municipi. Ho han apuntat a Cugat.cat els responsables d'El Celler de Cal Caballu i d'El vi de Deu, Toni Castanyer i Jordi Deu, respectivament.

Castanyer i Deu

Es van endur caves que permetessin brindar o fer alguna celebració, no caves per àpats. Evidentment té a veure amb la decisió del Parlament. / És bastant probable que la repuntada de vendes sigui perquè la gent va tenir més ganes de sortir al carrer respecte la setmana passada.


En general, però, l'activitat comercial a la ciutat ha experimentat 'un descens' respecte a l'octubre de l'any passat. En declaracions a Cugat.cat, alguns comerciants opinen que el context polític actual està influint en les dinàmiques de consum dels santcugatencs.

Comerciants

La gent ja no consumeix tant per por al que pugui passar. / Les vendes han caigut un 15% respecte a l'octubre de l'any passat. / Quan es va fer la Llei de transitorietat no hi va haver cap incidència, però a l'octubre sí que hi ha hagut una baixada de vendes.


En aquest sentit, des de Sant Cugat Comerç també apunten que han constat una disminució en el consum que es podria atribuir a 'la incertesa política', sobretot pel que fa a l'adquisició d'articles que no tenen a veure amb l'alimentació.

Jesús Carballo

Pel que fa a la roba i complements, la gent s'està pensant més si comprar o no a causa de la incertesa política que hi ha.


Els comerciants, però, confien en la campanya de Nadal per recuperar les vendes.













  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.