Rull reconeix el paper de les institucions catalanes en el centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat


  • Comparteix:

La commemoració del centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat ha posat en valor el paper que van tenir les institucions catalanes i homes com Pearson i Carles Emili Montañes a l'hora de portar el ferrocarril a la ciutat. En un acte a la plaça de Lluís Millet aquest diumenge, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, cessat pel govern espanyol, ha reconegut la Mancomunitat de Catalunya com una institució fonamental en el desenvolupament del ferrocarril a la ciutat i ha animat a 'seguir defensant les institucions catalanes'.

El també conseller d'Empresa i Coneixement, ha afirmat que Catalunya 'sempre ha estat una nació símbol de progrés'.

Josep Rull

Són els homes i les dones lliures d'aquesta nació que han entès que per prosperar calia tenir unes institucions solvents i sòlides. Defensar les institucions catalanes vol dir defensar el progrés i la modernitat d'aquest país.


En l'acte també hi ha assistit l'alcaldessa, Mercè Conesa, qui ha emplaçat els ciutadans a seguir treballant perquè Sant Cugat continuï sent una 'ciutat capdavantera per al país'.

Mercè Conesa

Us emplaço a continuar treballant per la convivència i el bon fer, perquè aquesta ciutat continuï sent una ciutat cadavantera per aquest país, per aquesta Catalunya que ara tenim més lliure.


De la seva banda, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha posat l'accent en 'la modernitat' que va suposar per a la ciutat l'arribada del primer ferrocarril i ha mostrat el compromís d'FGC de seguir millorant la mobilitat a la ciutat.

Enric Ticó

El primer tren que va arribar va ser un tren elèctric i va significar una millor connexió amb el Vallès i una prova clara de modernitat que des de Ferrocarrils intentem seguir.


L'acte de commemoració del centenari ha comptat amb l'actuació d'un grup d'actors dels Tallers de Teatre Sílvia Servan, que amb vestits d'època han fet una cercavila pels carrers de la ciutat i han recreat com va ser la inauguració del ferrocarril. En la celebració també hi ha hagut animació musical i una xocolatada. A més, els ciutadans també han pogut visitar un tren d'època, que durant unes hores ha estat aparcat a l'estació de Sant Cugat.

La celebració del centenari de l'arribada del tren a la ciutat va començar aquesta setmana amb l'exposició 'Al tren! Cent anys de ferrocarril a Sant Cugat' i de moment ja ha aplegat més de 3.500 persones en les diferents activitats desenvolupades. La programació del centenari tindrà lloc fins a la Festa Major de la ciutat amb més d'una vintena d'activitats.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.