Sant Cugat manté el suport al 'Dia Europeu sense Cotxes' però trasllada els actes al novembre


  • Comparteix:

L'objectiu és potenciar els transports públics i alternatius en detriment del vehicle privat

L'objectiu és potenciar els transports públics i alternatius en detriment del vehicle privat

Sant Cugat s'adhereix per cinquè any al Dia Europeu sense Cotxes, que se celebra avui. Les activitats però, s'han traslladat al mes de novembre, dins el marc de la 'Setmana de la mobilitat sostenible i segura' que organitza la Comissió Institucional Catalan que porta aquest mateix nom.

La 'Setmana de la mobilitat' va néixer fa 4 anys d'una comissió integrada pel govern català i diferents institucions i col·lectius vinculats al tema de la mobilitat, amb l'objectiu de fomentar els mitjans de transport públic i alternatius en detriment del vehicle privat. La voluntat d'aquesta comissió era traslladar els actes del Dia Europeu sense Cotxes a unes dates més allunyades del retorn de vacances i l'inici del curs escolar.

Enguany, aquesta setmana se celebrarà entre els dies 8 i 14 de novembre i comptarà un cop més amb la participació de l'Ajuntament de Sant Cugat, que també ha decidit traslladar els actes del Dia sense Cotxes a aquesta setmana de novembre. Ho explica el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Es va creure oportú traslladar les activitats del Dia sense Cotxes al novembre ja que el 22 de setembre no és una data adequada perquè coincideix amb retorn de vacances i principi del curs.


D'aquesta manera, l'Ajuntament manté l'adhesió al Dia Europeu sense Cotxes, que continua sent una jornada per la reflexió, i ja s'han començat a programar les activitats per al novembre, amb la voluntat de col·laborar molt directament amb les escoles. Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Seria fer un recorregut enllaçant l'eix de vianants amb les diferents escoles del centre, fins al CEIp Collserola i l'IES Sant Cugat.


La proposta de no celebrar el Dia Europeu sense Cotxes no ha estat però ben rebuda per tothom. Per a Josep Puig, president de la secció espanyola de l'Associació Europea per les Energies Renovables (Eurosolar), cal potenciar dies com aquest i fer pedagogia sobre el transport públic i alternatiu.

En aquest sentit, Puig ha criticat la postura de l'Ajuntament de Barcelona de no celebrar un dia com el d'avui i ha encoratjat municipis com el nostre a mantenir l'adhesió amb aquesta data, encara que sigui com a jornada de reflexió.

Josep Puig

Crec que és un error que Barcelona s'hagi despenjat de la celebració europea quan va ser de les primeres ciutats que s'hi va adherir, és una mostra de la poca voluntat política.


Recordem que la quarta edició de la 'Setmana de la mobilitat sostenible i segura' se celebrarà arreu de Catalunya i també a Sant Cugat entre els dies 8 i 14 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.