Endesa retira cinc torres elèctriques de mitja tensió a Collserola dins un pla per racionalitzar la xarxa


  • Comparteix:

Endesa ha començat aquest dimarts al matí els treballs per retirar cinc torres elèctriques de mitja tensió a Collserola, al terme municipal de Cerdanyola del Vallès, a tocar de la carretera d'Horta. L'objectiu és racionalitzar la xarxa elèctrica eliminant instal·lacions sobrants, millorar la seguretat i reduir el risc d'incendi. A Sant Cugat ja s'han fet algunes actuacions a l'espera de la més important, que retirarà una línia de doble sentit que va paral·lela als Túnels de Vallvidrera.

El responsable de xarxa de baixa i mitja tensió d'Endesa a Barcelona Nord, Joan Rovira, ha explicat que la racionalització passa per eliminar les duplicitats a les línies, provocades pel fet que antigament hi operaven tres companyies diferents, cadascuna amb la seva xarxa. També ha destacat que les noves instal·lacions redueixen l'impacte sobre la fauna del parc. Rovira ha detallat l'actuació de Sant Cugat.

Joan Rovira

A Sant Cugat, una de les actuacions estrella és l'eliminació de bona part de la línia Sant Cugat 1 i Sant Cugat 2. Són línies amb molt impacte visual i farem actuacions per poder eliminar aquesta línia.


Aquesta actuació forma part del pla de la companyia, dotat amb 4,5 milions d'euros, per racionalitzar la xarxa al Parc Natural de la Serra de Collserola. El projecte inclou la reducció d'un 19% del traçat aeri i la substitució d'un 21% del cablejat convencional per un sistema trenat que minimitza l'impacte visual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.