Una setantena de persones participa a la jornada de donació del Banc de Sang i Teixits


  • Comparteix:

La jornada de donació de sang del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, organitzada aquest dissabte a Sant Cugat en un dels laterals de la Casa de Cultura, ha aplegat 72 persones i ha tingut 62 donacions efectives. Els promotors de la iniciativa expliquen que en aquestes èpoques de l'any 'és molt important donar sang perquè les reserves baixen durant l'hivern'.

Ho ha explicat a Cugat.cat el metge responsable de la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits que s'ha instal·lat a la ciutat, Pau Vilorbina.

Pau Vilorbina

Sobretot en èpoques de fred, Nadal, les reserves baixen força i cal que més gent s'animi a donar sang perquè per diversos motius no es ve tant a donar sang.


Vilorbina també ha recordat que la sang emmagatzemada caduca i que, per tant, és bo donar-ne de manera esglaonada. De la seva banda, alguns dels donants de sang han manifestat a Cugat.cat per què realitzen aquesta acció.

Donants

Consciència social i tinc la pressió alta, per això m'han recomanat que doni sang. / El primer cop que en vaig donar va ser perquè un amic estava malalt. Arran d'això vaig veure que era molt necessari i ajudaves molta gent. / No passa res, no fa gens de mal, l'agulla és molt petita, no te n'assabentes i després et conviden a esmorzar.


La millor resposta a la campanya de donació de sang ha estat durant el matí, que ha aplegat prop de cinquanta persones i ha comptat amb 41 donacions efectives.

La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits, que s'havia d'ubicar a la plaça d'Octavià, s'ha instal·lat en un dels laterals de la Casa de Cultura perquè no ha pogut accedir a la plaça a causa d'unes paradetes que s'han instal·lat al carrer de la Torre, via d'entrada a la plaça d'Octavià.

Les properes campanyes de donació que es faran a la ciutat seran el 20 de novembre a Esade i el 4 de desembre a la Creu Roja.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.